SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!

Trpeza/ V.V.

10:00

Sezonski recepti 0

Poslužite gulaš uz pire krompir ili kuvanu testeninu.

SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!
Shutterstock

Sastojci:

500 g junećeg mesa

300 g šampinjona

100 ml belog vina

100 ml pavlake za kuvanje

2 kašike brašna

1 kašika putera

1 kašika maslinovog ulja

1 crni luk

2 čena belog luka

biber i so

Priprema:

Meso isecite na trake i uvaljajte u brašno. U tiganj stavite pola količine putera i ulja i kad se puter istopi dodajte meso. Propržite sa svih strana i izvadite. U isti tiganj stavite ostatak putera i ulja i prodinstajte iseckana oba luka, pa dodajte iseckane pečurke. Kada pečurke omekšaju, dinstajte još 5 minuta. Dodajte vino i meso i dinstajte uz povremeno mešanje dok vino ne ispari. Smanjite temperaturu na minimum i kuvajte još 10 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte pavlaku za kuvanje, pustite da vri oko dva minuta, pa poslužite sa kuvanim krompirom ili testeninom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading