SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!
Poslužite gulaš uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
Sastojci:
500 g junećeg mesa
300 g šampinjona
100 ml belog vina
100 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
1 kašika putera
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
biber i so
Priprema:
Meso isecite na trake i uvaljajte u brašno. U tiganj stavite pola količine putera i ulja i kad se puter istopi dodajte meso. Propržite sa svih strana i izvadite. U isti tiganj stavite ostatak putera i ulja i prodinstajte iseckana oba luka, pa dodajte iseckane pečurke. Kada pečurke omekšaju, dinstajte još 5 minuta. Dodajte vino i meso i dinstajte uz povremeno mešanje dok vino ne ispari. Smanjite temperaturu na minimum i kuvajte još 10 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu, dodajte pavlaku za kuvanje, pustite da vri oko dva minuta, pa poslužite sa kuvanim krompirom ili testeninom.
Možda vas zanima:
SVINJSKI GULAŠ SA SLANINOM Sočni zalogaji od mesa u ukusnom saftu od piva, imaćete ručak za dva dana!
Gulaš poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu i sezonsku salatu.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano
Kombinacija mesa i povrća daje savršen ukus.
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)