JEFTINO, A SAVRŠENO ZADOVOLJSTVO NA TANJIRU Zapečeno jelo sa tikvicama, paradajzom i sirom, bogatstvo ukusa i sočnog preliva

Slobodanka Ćorić

15:17

Sezonski recepti 0

Lagano se pravi, a nema ko neće uživati u ovom finom i zdravom ručku

JEFTINO, A SAVRŠENO ZADOVOLJSTVO NA TANJIRU Zapečeno jelo sa tikvicama, paradajzom i sirom, bogatstvo ukusa i sočnog preliva
Shutterstock

Potrebno je:

  • tikvice - 3 komada /srednje veličine/
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 1 komad
  • sir - 200 g, mrvljeni
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 3 supene kašike
  • so
  • ulje

Priprema:

Isecite tikvice po dužini, posolite i pecite na gril tiganju.

Pravite sos od pasiranog paradajza, narendane šargarepe, luka i crvene paprike.

Poređajte po dnu namazanog pleha prvo red tikvica, prelijte sosom i završite mrvljenim sirom i tako ređajte sastojke dok se ne potroše, poslednji red su tikvice.

Pecite na 200 stepni i pre nego što bude gotovo prelijte prelivom od mleka, jaja i brašna.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading