JEFTINO, A SAVRŠENO ZADOVOLJSTVO NA TANJIRU Zapečeno jelo sa tikvicama, paradajzom i sirom, bogatstvo ukusa i sočnog preliva
Lagano se pravi, a nema ko neće uživati u ovom finom i zdravom ručku
Potrebno je:
- tikvice - 3 komada /srednje veličine/
- paradajz - 3 komada
- luk - 1 glavica
- paprike - 1 komad, crvena
- šargarepa - 1 komad
- sir - 200 g, mrvljeni
- jaja - 1 komad
- kiselo mleko - 200 g
- brašno - 3 supene kašike
- so
- ulje
Priprema:
Isecite tikvice po dužini, posolite i pecite na gril tiganju.
Pravite sos od pasiranog paradajza, narendane šargarepe, luka i crvene paprike.
Poređajte po dnu namazanog pleha prvo red tikvica, prelijte sosom i završite mrvljenim sirom i tako ređajte sastojke dok se ne potroše, poslednji red su tikvice.
Pecite na 200 stepni i pre nego što bude gotovo prelijte prelivom od mleka, jaja i brašna.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
NAJLAKŠI NAČIN DA OFARBATE JAJA Potpuno je prirodan, a dobiju se fenomenalne boje
Jednostavna tehnika farbanja jaja čajem od hibiskusa oduševiće sve goste na slavskoj trpezi.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)