JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
Sastojci:
1 kg krompira
100 g kačkavalja
100 g margarina
1 čaša (180 ml) kiselog mleka
3 jaja
30 g brašna
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci u posoljenoj vodi. Ohlađen oljuštite i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh. Jaja umutite i rastopljen margarin. Dodajte i brašno. Pomešajte i prelijte krompir. Pospite narendanim kačkavaljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata.
Možda vas zanima:
VEČERA ZA 30 MINUTA Krompir iz rerne posut susamom i mlevenom paprikom, neverovatno je ukusan
Uz dodatak sira ili sezonske salate imaćete odličnu večeru.
JELO ZA MALO PARA Brzo, pikantno, a sprema se od omiljene namirnice!
Pečeni krompir sa susamom može da se jede kao obrok ili da se posluži kao prilog uz meso.
MUSAKA KOJA SE TOPI U USTIMA Ovakav ručak još uvek niste probali
Pire je glavni sastojak.
KROMPIR U KAPUTU Predlog za večeru koji ne goji i jeftin je
Izaberite ovaj jednostavan način pravljenja krompira. Brza i laka priprema sastavljena od samo ove namirnice. Idealna večera, užina ili prilog uz neko glavno jelo.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)