MUSAKA KOJA SE TOPI U USTIMA Ovakav ručak još uvek niste probali

Alo.rs

19:33

Sezonski recepti 0

Pire je glavni sastojak.

MUSAKA KOJA SE TOPI U USTIMA Ovakav ručak još uvek niste probali
pixabay

Musaka od preostalog pirea

Sastojci:

300 g mešavine za rusku salatu

ostatak pirea

2 kašike ulja

100 g šunke

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

1 kašika suvog začina

so, biber

1 kašika brašna

1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Crni luk iseckajte i izdinstajte. Mešavinu za rusku salatu skuvajte u pilećem bujonu i procedite. U tepsiju poređajte dinstani crni luk, pa rasporedite ostatak pirea od prazničnog ručka. Preko toga sipajte mešavinu povrća, pa poređajte listove šunke. Preko svega poređajte preostali krompir. Kašiku brašna pomešajte sa dve čaše vode, soli i biberom i prelijte preko musake. Pospite seckanim peršunom i rendanim kačkavaljem i pecite na 200 stepeni oko pola sata.

SAVET Musaku možete zaliti mešavinom jogurta i jaja i zapeći još 10 minuta

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading