MUSAKA KOJA SE TOPI U USTIMA Ovakav ručak još uvek niste probali
Pire je glavni sastojak.
Musaka od preostalog pirea
Sastojci:
300 g mešavine za rusku salatu
ostatak pirea
2 kašike ulja
100 g šunke
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašika suvog začina
so, biber
1 kašika brašna
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Crni luk iseckajte i izdinstajte. Mešavinu za rusku salatu skuvajte u pilećem bujonu i procedite. U tepsiju poređajte dinstani crni luk, pa rasporedite ostatak pirea od prazničnog ručka. Preko toga sipajte mešavinu povrća, pa poređajte listove šunke. Preko svega poređajte preostali krompir. Kašiku brašna pomešajte sa dve čaše vode, soli i biberom i prelijte preko musake. Pospite seckanim peršunom i rendanim kačkavaljem i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
SAVET Musaku možete zaliti mešavinom jogurta i jaja i zapeći još 10 minuta
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEZABORAVNI KOKOS DESERT Tradicionalni recept pogodan za sve prilike
Uživaće svi ljubitelji kokosa....
RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...
SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.
SAVRŠENSTVO IZ RERNE Lignje s krompirom ćete od sada samo ovako praviti
Zasitićete celu porodicu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)