LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.

Sastojci:
1 kg krompira
500 g svinjskog mlevenog mesa
1 manja tikvica
1 crni luk
1 kašičica mlevene paprike
5 kašika soka od paradajza
2 čena belog luka
500 ml vode
Preliv:
1 čaša kisele pavlake (180 ml)
2 jaja
1 kašika brašna
Priprema:
Oljuštene krompir i tikvicu isecite na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. Pomešajte mleveno meso, sok od paradajza, mlevenu papriku, vodu, so i biber po ukusu. Dodajte krompir, tikvice i luk, promešajte, sipajte u podmazanu tepsiju i poravnajte. Po potrebi dodajte još vode da cela musaka bude natopljena. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, umućena jaja, brašno, malo soli i prelijte musaku, pa pecite još 15-20 minuta.
Komentari (0)