LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje

Vesna Vukadinović

17:09

Sezonski recepti 0

Fantastičan ručak za celu porodicu.

musaka
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

500 g svinjskog mlevenog mesa

1 manja tikvica

1 crni luk

1 kašičica mlevene paprike

5 kašika soka od paradajza

2 čena belog luka

500 ml vode

Preliv:

1 čaša kisele pavlake (180 ml)

2 jaja

1 kašika brašna

Priprema:

Oljuštene krompir i tikvicu isecite na kockice. Crni i beli luk sitno iseckajte. Pomešajte mleveno meso, sok od paradajza, mlevenu papriku, vodu, so i biber po ukusu. Dodajte krompir, tikvice i luk, promešajte, sipajte u podmazanu tepsiju i poravnajte. Po potrebi dodajte još vode da cela musaka bude natopljena. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, umućena jaja, brašno, malo soli i prelijte musaku, pa pecite još 15-20 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading