KISELI KUPUS U TEGLI Lako se priprema, ukusan i pun je vitamina, a na dohvat ruke
Seckani kiseli kupus u tegli je zaboravljena zimnica u Srbiji, a to se nekada obavezno pripremalo
Sastojci:
2-3 šake kupusa za jednu teglu ili 2 glavice srednje velčine za 12-13 tegli
2 supene kašike himalajske soli na litar vode
Priprema:
Operite glavice kupusa i sitno iseckajte. Možete izrendati ako vam je lakše. Promešajte isečeni kupus i počite da punite oprane i pripremljene tegle. Nakon toga promešajte so sa tačnom proporcijom vode i prelivajte kupus do vrha tegle. Kupus stavljajte u teglu postepeno, pa između svakog sipanja dobro pritisnite rukama, praktično ga zbijte i utisnite ka dnu. Važno je da sve vreme fermentacije on bude potopljen. Teglu prekrijte čistom krpom i stavite gumicu, kako krpa ne bi spala. Na ovaj način omogućavate protok vazduha i sprečavate upadanje prašine i insekata.
Zatvorite dobro poklopce, pa promešajte nekoliko puta svaku teglu. Poželjno je da svakoga dana mešate da bi se imitirao proces pretakanja i da se fermentisanje ubrza. Teglu stavite na što hladnije i mračno mesto, ali ne u frižider. Nakon 3 nedelje imaćete gotov isečeni kiseli kupus.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Zimsko jelo, kupus sa suvim rebrima i slaninom, ugrejaće vam stomak i dušu
Sezona je kada hodnici zgrada širom gradova Srbije mirišu na kiseli kupus, a burencima sa potopljenim kupusom na selu polako se vidi dno
RECEPT ZA TRADICIONALNO SRPSKO JELO Kiseli kupus sa suvim mesom, izbor broj jedan za zimske dane
Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo sve ove divne ukuse
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)