KISELI KUPUS U TEGLI Lako se priprema, ukusan i pun je vitamina, a na dohvat ruke
Seckani kiseli kupus u tegli je zaboravljena zimnica u Srbiji, a to se nekada obavezno pripremalo
Sastojci:
2-3 šake kupusa za jednu teglu ili 2 glavice srednje velčine za 12-13 tegli
2 supene kašike himalajske soli na litar vode
Priprema:
Operite glavice kupusa i sitno iseckajte. Možete izrendati ako vam je lakše. Promešajte isečeni kupus i počite da punite oprane i pripremljene tegle. Nakon toga promešajte so sa tačnom proporcijom vode i prelivajte kupus do vrha tegle. Kupus stavljajte u teglu postepeno, pa između svakog sipanja dobro pritisnite rukama, praktično ga zbijte i utisnite ka dnu. Važno je da sve vreme fermentacije on bude potopljen. Teglu prekrijte čistom krpom i stavite gumicu, kako krpa ne bi spala. Na ovaj način omogućavate protok vazduha i sprečavate upadanje prašine i insekata.
Zatvorite dobro poklopce, pa promešajte nekoliko puta svaku teglu. Poželjno je da svakoga dana mešate da bi se imitirao proces pretakanja i da se fermentisanje ubrza. Teglu stavite na što hladnije i mračno mesto, ali ne u frižider. Nakon 3 nedelje imaćete gotov isečeni kiseli kupus.
Možda vas zanima:
FANTASTIČAN RECEPT IZ BAKINE KUHINJE Zimsko jelo, kupus sa suvim rebrima i slaninom, ugrejaće vam stomak i dušu
Sezona je kada hodnici zgrada širom gradova Srbije mirišu na kiseli kupus, a burencima sa potopljenim kupusom na selu polako se vidi dno
RECEPT ZA TRADICIONALNO SRPSKO JELO Kiseli kupus sa suvim mesom, izbor broj jedan za zimske dane
Kada se ukiseli kupus i sa sušenja stignu dimljene butkice, kolenice, slanina i kobasice vreme je da sjedinimo sve ove divne ukuse
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)