RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte možete da poslužite uz pire krompir ili sos od paradajza.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
100 g kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica sode bikarbone
4 kašike ulja
So, biber
Priprema:
Prezle potopite sa malo vode i ostavite nekoliko minuta dok ne upiju. Na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk, posolite, i kada omekša, dodajte iseckan beli luk i sklonite sa vatre. U činiju stavite mleveno meso, jaje, omekšale prezle, propržen luk, mlevenu papriku, biber, suvi začin i sodu bikarbonu. Sjedinite rukama da dobijete kompaktnu smesu. Ako je retka, dodajte malo brašna. Ruke namažite uljem i pravite manje ćufte. Ređajte ih u uljem podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne porumene. Izvadite i preko svake ćufte stavite malo rendanog kačkavalja. Vratite ih u rernu i pecite još nekoliko minuta, pa poslužite tople.
Možda vas zanima:
ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte poslužite uz sos od paradajza, pire krompir ili bareno povrće.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)