RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte možete da poslužite uz pire krompir ili sos od paradajza.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
100 g kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica sode bikarbone
4 kašike ulja
So, biber
Priprema:
Prezle potopite sa malo vode i ostavite nekoliko minuta dok ne upiju. Na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk, posolite, i kada omekša, dodajte iseckan beli luk i sklonite sa vatre. U činiju stavite mleveno meso, jaje, omekšale prezle, propržen luk, mlevenu papriku, biber, suvi začin i sodu bikarbonu. Sjedinite rukama da dobijete kompaktnu smesu. Ako je retka, dodajte malo brašna. Ruke namažite uljem i pravite manje ćufte. Ređajte ih u uljem podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne porumene. Izvadite i preko svake ćufte stavite malo rendanog kačkavalja. Vratite ih u rernu i pecite još nekoliko minuta, pa poslužite tople.
Možda vas zanima:
ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
KREMASTIJE NE MOŽE Meso spojeno sa pavlakom je toliko ukusno jelo, prste ćete polizati!
Odmah ćete pojesti pun tanjir.
RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte poslužite uz sos od paradajza, pire krompir ili bareno povrće.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)