ĆUFTE SA KUVANIM JAJIMA Ukusne loptice od mesa, prave se bez muke i peku u rerni
Možete ih servirati uz kuvani krompir ili pirinač.
500 g mlevenog mesa
7 jaja
50 g kačkavalja
50 g prezli
2 kašike brašna
½ veze peršuna
biber, so
Priprema:
Skuvati jaja. U mleveno meso dodati začine, isečen peršun, brašno i 1 jaje. Dobro zamesiti. Obložiti skuvana oljuštena jaja tom smesom. Staviti ih u pleh na pek papir i peći na 180 stepeni. Kad dobiju zlatnu boju, izvaditi ih, posuti narendanim kačkavaljem i vratiti u rernu još oko 5 minuta.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte možete da poslužite uz pire krompir ili sos od paradajza.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U BELO MESO Biće mekano i sočno, umesto suvo i bezukusno
Primenite super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta.
Komentari (0)