LOVAČKA SALATA Jedna je od najpopularnijih slanih zimnica zbog svog pikantnog ukusa
Lovačka salata je jedna od poznatijih slanih zimnica. Ime je dobila zbog ljutkastog ukusa, a pretpostavlja se da lovci vole ljuta i začinjena jela.
![salata](/data/images/2023-10-03/63275_lovacka-shutterstock-148695563_f.jpg?timestamp=1696284000)
Sastojci:
2 kg paradajza
2,5 kg paprika
500 g šargarepe
2 ljute paprike
4 čena belog luka
2 kašike soli
2 kašike šećera
200 ml vinskog sirćeta
200 ml ulja
5 g mlevenog bibera
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kesice konzervansa
Priprema:
Operite, oljuštite i sameljite paradajz i dva čena belog luka. Šargarepu oljuštite i isecite na deblje kolutove i dva čena belog luka iseckajte sitno. U mleveni paradajz dodajte šargarepu, beli luk, so, šećer, biber, sirće, ulje i mlevenu papriku. Krčkajte na umerenoj temperaturi 30 minuta. Dok se paradajz krčka paprike operite, očistite i iseckajte na kockice. Dodajte iseckanu papriku i krčkajte 30 minuta. Kada paprika omekša ostavite da se prohladi i dodajte konzervans. Sipajte u vruće tegle i ostavite u rerni dok se uhvati korica, pa ih zatvorite.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)