LOVAČKA SALATA Jedna je od najpopularnijih slanih zimnica zbog svog pikantnog ukusa
Lovačka salata je jedna od poznatijih slanih zimnica. Ime je dobila zbog ljutkastog ukusa, a pretpostavlja se da lovci vole ljuta i začinjena jela.
Sastojci:
2 kg paradajza
2,5 kg paprika
500 g šargarepe
2 ljute paprike
4 čena belog luka
2 kašike soli
2 kašike šećera
200 ml vinskog sirćeta
200 ml ulja
5 g mlevenog bibera
1 kašičica mlevene paprike
1/2 kesice konzervansa
Priprema:
Operite, oljuštite i sameljite paradajz i dva čena belog luka. Šargarepu oljuštite i isecite na deblje kolutove i dva čena belog luka iseckajte sitno. U mleveni paradajz dodajte šargarepu, beli luk, so, šećer, biber, sirće, ulje i mlevenu papriku. Krčkajte na umerenoj temperaturi 30 minuta. Dok se paradajz krčka paprike operite, očistite i iseckajte na kockice. Dodajte iseckanu papriku i krčkajte 30 minuta. Kada paprika omekša ostavite da se prohladi i dodajte konzervans. Sipajte u vruće tegle i ostavite u rerni dok se uhvati korica, pa ih zatvorite.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)