NAJUKUSNIJE KUPUS KIFLE Mekane i lisnate, nestanu iz pleha očas posla!

Vesna Vukadinović

08:02

Sezonski recepti 0

Kupus kifle će vas zbuniti, ali nemaju nikakve veze s poznatim povrćem. Zovu se tako jer se listaju poput kupusa.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

600 g brašna

200 ml jogurta

200 ml mleka

2 jajeta

1 kocka svežeg kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

 

Za fil:

100 g margarina

3 žumanceta

Premazivanje:

1 jaje

1 kašika susama

 

Priprema:

Testo: Brašno pomešajte sa solju. Jogurt i mleko pomešajte i smlačite. Dodajte kašičicu šećera i kvasac. Ostavite pored šporeta desetak minuta da nadođe, pa sipajte u brašno. Dodajte jaja i ulje i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat vremena da se testo udvostuči. Premesite i rastanjite oklagijom u pravougaonik

Fil: Žumanca umutite i pomešajte sa omekšalim margarinom.

Testo premažite pripremljen filom, urolajte, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite ukoso i ređajte u podmazan pleh uljem. Neka stoje dok se rerna zagreje na 250 stepeni. Pecite dok kiflice ne dobiju smeđu boju.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading