NAJUKUSNIJE KUPUS KIFLE Mekane i lisnate, nestanu iz pleha očas posla!
Kupus kifle će vas zbuniti, ali nemaju nikakve veze s poznatim povrćem. Zovu se tako jer se listaju poput kupusa.
Sastojci:
600 g brašna
200 ml jogurta
200 ml mleka
2 jajeta
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Za fil:
100 g margarina
3 žumanceta
Premazivanje:
1 jaje
1 kašika susama
Priprema:
Testo: Brašno pomešajte sa solju. Jogurt i mleko pomešajte i smlačite. Dodajte kašičicu šećera i kvasac. Ostavite pored šporeta desetak minuta da nadođe, pa sipajte u brašno. Dodajte jaja i ulje i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat vremena da se testo udvostuči. Premesite i rastanjite oklagijom u pravougaonik
Fil: Žumanca umutite i pomešajte sa omekšalim margarinom.
Testo premažite pripremljen filom, urolajte, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite ukoso i ređajte u podmazan pleh uljem. Neka stoje dok se rerna zagreje na 250 stepeni. Pecite dok kiflice ne dobiju smeđu boju.
Možda vas zanima:
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
PO BAKINOM RECEPTU Domaće kiflice punjene sirom i spanaćem su mekane kao pamuk i neverovatno ukusne
Napravite ih za večeru, pa ćete imati gotov i doručak za sutra.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za slane kiflice, najmekše i najukusnije!
Kiflice možete po želji puniti sirom, ajvarom, šunkom...
TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)