PO BAKINOM RECEPTU Domaće kiflice punjene sirom i spanaćem su mekane kao pamuk i neverovatno ukusne

Vesna Vukadinović

18:30

Bakina vanglica 0

Napravite ih za večeru, pa ćete imati gotov i doručak za sutra.

PO BAKINOM RECEPTU Domaće kiflice punjene sirom i spanaćem su mekane kao pamuk i neverovatno ukusne
Shutterstock

Sastojci:

Testo:

1 kg brašna

½ l mleka

2 jajeta

100 g margarina

100 ml ulja

½ čaše jogurta

20 g svežeg kvasca

Fil:

2 jajeta

200 g sira

200 g odmrznutog spanaća

so

Ostalo:

1 žumance

semenke bundeve

Priprema:

U mleku rastopite kvasac, pa dodajte ulje, margarin i jogurt. Lagano dodajte brašno i malo soli. Umesite testo i ostavite da nadođe. Premesite i masu podelite na 4 lopte. Svaku razvaljajte i isecite na 8 ili više trouglova. Fil: Pomešajte usitnjen sir, spanać i jaja. Posolite po ukusu. Nafilujte trouglove i savijte u kiflice. Ređajte ih u pripremljen pleh, premažite žumancetom, po želji pospite semenkama bundeve i ostavite da nadođu. Pecite u rerni 10 minuta na 200 stepeni, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading