PO BAKINOM RECEPTU Domaće kiflice punjene sirom i spanaćem su mekane kao pamuk i neverovatno ukusne
Napravite ih za večeru, pa ćete imati gotov i doručak za sutra.
Sastojci:
Testo:
1 kg brašna
½ l mleka
2 jajeta
100 g margarina
100 ml ulja
½ čaše jogurta
20 g svežeg kvasca
Fil:
2 jajeta
200 g sira
200 g odmrznutog spanaća
so
Ostalo:
1 žumance
semenke bundeve
Priprema:
U mleku rastopite kvasac, pa dodajte ulje, margarin i jogurt. Lagano dodajte brašno i malo soli. Umesite testo i ostavite da nadođe. Premesite i masu podelite na 4 lopte. Svaku razvaljajte i isecite na 8 ili više trouglova. Fil: Pomešajte usitnjen sir, spanać i jaja. Posolite po ukusu. Nafilujte trouglove i savijte u kiflice. Ređajte ih u pripremljen pleh, premažite žumancetom, po želji pospite semenkama bundeve i ostavite da nadođu. Pecite u rerni 10 minuta na 200 stepeni, a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA SPANAĆEM ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekane i dugo sveže, a po ukusu im nema ravnih
Najbolje služite uz jogurt.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)