NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za slane kiflice, najmekše i najukusnije!
Kiflice možete po želji puniti sirom, ajvarom, šunkom...

Sastojci
Možda vas zanima:

BRZE KIFLICE SA SIROM Služite ih vruće uz jogurt, a biće preukusne i kada se ohlade
Priprema nije komplikovana, a osvajaju ukusom.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.

KIFLICE SA SIROM I ŠUNKOM Neodoljivo pecivo idealno za doručak ili užinu, uz jogurt ili kiselo mleko
Mekane i sočne, najbolje stavite duplu meru.
800 g brašna
500 ml mlake vode
1 kocka kvasca
2 jaja
100 ml ulja
2 kašičice soli
1 kašika šećera
I još:
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Stavite kvasac u 100 ml vode da nadođe. Pomešajte sa brašnom, dodajte ostatak vode, ulje, jaja, so i šećer. Umesite testo i ostavite da naraste. Podelite ga na 8 jufkica i svaku razvucite oklagijom u krug. Svaki krug isecite na 8 trouglova da dobijete 64 kiflice. Trouglove savijte u kiflice i poređajte u podmazan pleh. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite 10 minuta da nadođu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)