TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!
Sastojci:
750 g brašna
1/2 l mleka
150 g putera
1 kockica svežeg kvasca
3 kašike šećera u prahu
2 kašičice soli
1 jaje
Priprema:
Prokuvati mleko zajedno sa šećerom u prahu i puterom. Ubaciti kvasac i mutiti da se istopi. Dodati so i brašno i umutiti glatko testo ručnom mutilicom. Kada se sastojci sjedine, tetso možete prebaciti na pobrašnjenu podlogu i rukom završiti mešenje. Oblikovati 20 jufki i svaku tanko rastanjiti i uviti u kiflu. Kifle ređati u pleh pokriven papirom za pečenje. Možete napraviti više kiflica ako želite manje. Pokrijte pleh krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 8-10 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE Umesite ih za doručak, a savršene su i za večeru
Mekane kao duša, a sočne, odlično se slažu sa jogurtom.
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
PO BAKINOM RECEPTU Domaće kiflice punjene sirom i spanaćem su mekane kao pamuk i neverovatno ukusne
Napravite ih za večeru, pa ćete imati gotov i doručak za sutra.
BAKINE KIFLICE Ekspresno su gotove, a univerzalne, mogu biti i slane i slatke!
Od ovog testa možete praviti i slane i slatke kiflice.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
DOMAĆE VANILICE Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje!
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
Komentari (0)