TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!
Sastojci:
750 g brašna
1/2 l mleka
150 g putera
1 kockica svežeg kvasca
3 kašike šećera u prahu
2 kašičice soli
1 jaje
Priprema:
Prokuvati mleko zajedno sa šećerom u prahu i puterom. Ubaciti kvasac i mutiti da se istopi. Dodati so i brašno i umutiti glatko testo ručnom mutilicom. Kada se sastojci sjedine, tetso možete prebaciti na pobrašnjenu podlogu i rukom završiti mešenje. Oblikovati 20 jufki i svaku tanko rastanjiti i uviti u kiflu. Kifle ređati u pleh pokriven papirom za pečenje. Možete napraviti više kiflica ako želite manje. Pokrijte pleh krpom i ostavite da stoji 1 sat na sobnoj temperaturi. Premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 8-10 minuta.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE SA PRŠUTOM Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mirisne i sočne, nestaće sa stola odmah.
SUNĐERASTE KIFLICE SE SMAŽU U TRENU Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i sočne, savršene za doručak ili užinu.
DOMAĆE KIFLICE Odlične vruće, a biće super i kada se ohlade, po receptu bez mane
Sočne i mekane, ovakve do sada niste jeli.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)