RUČAK ZA 30 MINUTA Pileći bataci u sosu od paradajza, sočno meso pikantnog ukusa

Vesna Vukadinović

12:57

Sezonski recepti 0

Piletina se najčešće priprema za ručak, a ovo je jedan od brzih recepata za ukusan obrok.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

500 g pilećih bataka

400 g pelata

1 crni luk

1 šargarepa

1 kašičica mlevene paprike

2 lista lovora

so, biber

Priprema:

Batake operite i skuvajte. Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Šargarepu očistite i iseckajte na kolutove. U šerpi, na zagrejanom ulju prodinstajte luk, dodajte šargarepu i mlevenu papriku. Posle dva minuta dodajte so po ukusu i šolju vode. Kad provri, stavite batake, pelat, lovor, biber po ukusu, krčkajte dva minuta, pa sklonite sa šporeta i servirajte.

Komentari (0)

Loading