PREDLOG ZA RUČAK Predivna piletina krčkana u sosu
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz kuvani krompir ili pirinač.
Sastojci:
500 g belog pilećeg mesa
1 mala čaša kiselog mleka
1 crni luk
2 kašike soka od paradajza
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevene paprike
½ l pilećeg bujona
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte iseckan luk. Dodajte meso isečeno na komade, mlevenu papriku, sok od paradajza i dinstajte dok meso ne promeni boju. Dodajte pileći bujon, kiselo mleko, so i biber po ukusu. Krčkajte 15-20 minuta na tihoj vatri, odnosno dok meso ne omekša. Po želji, pre serviranja pospite iseckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA ZAUZETE ŽENE Savršen spoj ukusa, a na stolu je već posle 30 minuta!
Paketići od piletine punjeni senfom i umotani u slaninu oduševiće vaše ukućane i lepo ih zasititi.
NJOKE IZ TIGANJA GOTOVE ZA 15 MINUTA Hrskavo jelo za prave gurmane
Zamirisaće cela kuća.
GRILOVANO BELO MESO SA LIMUNOM Dijetalni ručak ukusa da ti pamet stane
Savršen ručak koji se pravi brzo i lako.
BRZO I UKUSNO Sočna svinjska džigerica u pikantnom saftu, jeftino i izdašno jelo
Uvek ćete je praviti po ovom receptu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)