NAPRAVITE OBROK SALATU Povrće i pohovana piletina čine savršeno jelo
Za ovu salatu je potrebno odvojiti malo vremena, ali nećete se pokajati.
Sastojci:
4 pileća bataka
2 jaja
70 g prezli
70 g brašna
4-5 listova zelene salate
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašičica senfa
so i biber
Priprema:
Odvojite meso od kostiju, skinite kožicu i isecite na manje komade. Posolite, pobiberite po ukusu i ostavite da stoji pola sata. U činiji umutite senf i sirće sa 2-3 kašike mlake vode. Umutite jaja, a brašno i prezle sipajte u posebne tanjire. Meso uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite ga u zagrejanom tiganju sa malo ulja desetak minuta. Kad dobije meso zlatno-braon boju sa svih strana izvadite na papirni ubrus da se ocedi masnoća. Pomešajte zelenu salatu sa mešavinom od sirćeta i senfa i stavite na tanjir. Odozgo stavite meso. Po želji dodajte paradajz.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA 30 MINUTA Pileći bataci u sosu od paradajza, sočno meso pikantnog ukusa
Piletina se najčešće priprema za ručak, a ovo je jedan od brzih recepata za ukusan obrok.
KAO IZ RESTORANA Sendvič sa hrskavom piletinom i kačkavaljem, super doručak ili obrok za poneti
Sendvič možete pripremiti uveče i staviti u frižider do sutradan.
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)