NAPRAVITE OBROK SALATU Povrće i pohovana piletina čine savršeno jelo
Za ovu salatu je potrebno odvojiti malo vremena, ali nećete se pokajati.
Sastojci:
4 pileća bataka
2 jaja
70 g prezli
70 g brašna
4-5 listova zelene salate
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašičica senfa
so i biber
Priprema:
Odvojite meso od kostiju, skinite kožicu i isecite na manje komade. Posolite, pobiberite po ukusu i ostavite da stoji pola sata. U činiji umutite senf i sirće sa 2-3 kašike mlake vode. Umutite jaja, a brašno i prezle sipajte u posebne tanjire. Meso uvaljajte prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržite ga u zagrejanom tiganju sa malo ulja desetak minuta. Kad dobije meso zlatno-braon boju sa svih strana izvadite na papirni ubrus da se ocedi masnoća. Pomešajte zelenu salatu sa mešavinom od sirćeta i senfa i stavite na tanjir. Odozgo stavite meso. Po želji dodajte paradajz.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA 30 MINUTA Pileći bataci u sosu od paradajza, sočno meso pikantnog ukusa
Piletina se najčešće priprema za ručak, a ovo je jedan od brzih recepata za ukusan obrok.
KAO IZ RESTORANA Sendvič sa hrskavom piletinom i kačkavaljem, super doručak ili obrok za poneti
Sendvič možete pripremiti uveče i staviti u frižider do sutradan.
OBROK SALATA Pravi se od piletine, jede hladna i možete je poneti na posao
Ukusna salata od mesa, povrća i testenine.
PITA IZ TIGANJA Zdravo jelo koje se spremi očas posla, a ima fantastičan ukus!
Za pitu iz tiganja potrebno je da odvojite samo malo vremena.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)