IDEALNA JESENJA SALATA Napravite salatu od pečene paprike i piletine pogodnu i za ručak i za večeru
Napravite ovu salatu koja je odlična kao lagano jelo, a može da se jede kad god poželite u toku dana.
Ovu salatu možete jesti sa testeninom po izboru ili samostalno kao jelo.
Sastojci
za 4 osobe
- 500 ml pileće supe
- 2 lista lovora
- 600 g pilećeg filea
- 1 čen belog luka
- ½ luka
- 1 kašika peršuna
- 100 g pečene paprike
- 1 ‒ 2 kašike jabukovog sirćeta
- 4 kašike maslinovog ulja
- so
- crni biber
Priprema
U posudu ulijte pilwću supu, dodajte lovor, poklopite i pustite da zavri.
Dodajte piletinu, kuvajte jedan minut, poklopite posudu, isključite vatru i pustite piletinu da stoji u supi 30 minuta do sat vremena.
U veću posudu stavite usitnjeni beli luk, sitno narezan luk, naseckan peršun, papriku narezanu na trake, jabukovo sriće, maslinovo ulje, malo soli i sveže mljeveni crni biber. Lagano izmešajte sastojke.
Piletinu izvadite iz temeljca i ostavite da se ohladi.
Narežite je na komade veličine zalogaja. Narezanu piletinu pomešajte s ostalim sastojcima i poslužite ohlađeno.
Savet
Supu u kojem ste kuhali piletinu iskoristite za pripremu drugog jela ili jednostavno ukuhajte rezance za toplu supicu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)