IDEALNA JESENJA SALATA Napravite salatu od pečene paprike i piletine pogodnu i za ručak i za večeru

Anđela Jovanović

11:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovu salatu koja je odlična kao lagano jelo, a može da se jede kad god poželite u toku dana.

salata
Shutterstock

Ovu salatu možete jesti sa testeninom po izboru ili samostalno kao jelo.

Sastojci

za 4 osobe

  • 500 ml pileće supe 
  • 2 lista lovora
  • 600 g pilećeg filea
  • 1 čen belog luka
  • ½ luka
  • 1 kašika peršuna
  • 100 g pečene paprike
  • 1 ‒ 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so
  • crni biber

Priprema

U posudu ulijte pilwću supu, dodajte lovor, poklopite i pustite da zavri.

Dodajte piletinu, kuvajte jedan minut, poklopite posudu, isključite vatru i pustite piletinu da stoji u supi 30 minuta do sat vremena.

U veću posudu stavite usitnjeni beli luk, sitno narezan luk, naseckan peršun, papriku narezanu na trake, jabukovo sriće, maslinovo ulje, malo soli i sveže mljeveni crni biber. Lagano izmešajte sastojke.

Piletinu izvadite iz temeljca i ostavite da se ohladi.

Narežite je na komade veličine zalogaja. Narezanu piletinu pomešajte s ostalim sastojcima i poslužite ohlađeno.

Savet

Supu u kojem ste kuhali piletinu iskoristite za pripremu drugog jela ili jednostavno ukuhajte rezance za toplu supicu.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading