IDEALNA JESENJA SALATA Napravite salatu od pečene paprike i piletine pogodnu i za ručak i za večeru
Napravite ovu salatu koja je odlična kao lagano jelo, a može da se jede kad god poželite u toku dana.
Ovu salatu možete jesti sa testeninom po izboru ili samostalno kao jelo.
Sastojci
za 4 osobe
- 500 ml pileće supe
- 2 lista lovora
- 600 g pilećeg filea
- 1 čen belog luka
- ½ luka
- 1 kašika peršuna
- 100 g pečene paprike
- 1 ‒ 2 kašike jabukovog sirćeta
- 4 kašike maslinovog ulja
- so
- crni biber
Priprema
U posudu ulijte pilwću supu, dodajte lovor, poklopite i pustite da zavri.
Dodajte piletinu, kuvajte jedan minut, poklopite posudu, isključite vatru i pustite piletinu da stoji u supi 30 minuta do sat vremena.
U veću posudu stavite usitnjeni beli luk, sitno narezan luk, naseckan peršun, papriku narezanu na trake, jabukovo sriće, maslinovo ulje, malo soli i sveže mljeveni crni biber. Lagano izmešajte sastojke.
Piletinu izvadite iz temeljca i ostavite da se ohladi.
Narežite je na komade veličine zalogaja. Narezanu piletinu pomešajte s ostalim sastojcima i poslužite ohlađeno.
Savet
Supu u kojem ste kuhali piletinu iskoristite za pripremu drugog jela ili jednostavno ukuhajte rezance za toplu supicu.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)