IDEALNA JESENJA SALATA Napravite salatu od pečene paprike i piletine pogodnu i za ručak i za večeru
Napravite ovu salatu koja je odlična kao lagano jelo, a može da se jede kad god poželite u toku dana.
Ovu salatu možete jesti sa testeninom po izboru ili samostalno kao jelo.
Sastojci
za 4 osobe
- 500 ml pileće supe
- 2 lista lovora
- 600 g pilećeg filea
- 1 čen belog luka
- ½ luka
- 1 kašika peršuna
- 100 g pečene paprike
- 1 ‒ 2 kašike jabukovog sirćeta
- 4 kašike maslinovog ulja
- so
- crni biber
Priprema
U posudu ulijte pilwću supu, dodajte lovor, poklopite i pustite da zavri.
Dodajte piletinu, kuvajte jedan minut, poklopite posudu, isključite vatru i pustite piletinu da stoji u supi 30 minuta do sat vremena.
U veću posudu stavite usitnjeni beli luk, sitno narezan luk, naseckan peršun, papriku narezanu na trake, jabukovo sriće, maslinovo ulje, malo soli i sveže mljeveni crni biber. Lagano izmešajte sastojke.
Piletinu izvadite iz temeljca i ostavite da se ohladi.
Narežite je na komade veličine zalogaja. Narezanu piletinu pomešajte s ostalim sastojcima i poslužite ohlađeno.
Savet
Supu u kojem ste kuhali piletinu iskoristite za pripremu drugog jela ili jednostavno ukuhajte rezance za toplu supicu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)