ZAGORELO VAM JE JELO? Nemojte da ga bacate, evo kako da ga popravite
Ako vam je zagorelo jelo, postoji rešenje i za to. Promenite šerpu ili odstranite zagorele delove. Vaš ručak će biti kao nov.
Zamenite šerpu
Ako vam je zagoreo samo donji deo posude, preručite hranu u drugi lonac. Tako ićete izbeći da miris pređe na svu hranu u šerpi.
Odstranite zagorele delove
U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj deo.
Dodajte krompir
Zagoreloj posudi, u kojoj je neko jelo, dodajte sastrugani, isečeni krompir. Krompir je namirnica koja upija mirise i ukuse jela. Nastavite da kuvate / pečete jelo na laganoj vatri. Potom, izvadite krompir, ili ga ostavite, ako vam se slaže sa receptom.
Sipajte sirće
Dodajte sirće, vino ili limunov sok. Tako ćete da izjednačite ukus.
Dodajte mlečne proizvode
U zagorelu hranu dodajte mleko, maslac ili pavlaku za kuvanje da neutrališete ukus.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)