ZAGORELO VAM JE JELO? Nemojte da ga bacate, evo kako da ga popravite
Ako vam je zagorelo jelo, postoji rešenje i za to. Promenite šerpu ili odstranite zagorele delove. Vaš ručak će biti kao nov.
Zamenite šerpu
Ako vam je zagoreo samo donji deo posude, preručite hranu u drugi lonac. Tako ićete izbeći da miris pređe na svu hranu u šerpi.
Odstranite zagorele delove
U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj deo.
Dodajte krompir
Zagoreloj posudi, u kojoj je neko jelo, dodajte sastrugani, isečeni krompir. Krompir je namirnica koja upija mirise i ukuse jela. Nastavite da kuvate / pečete jelo na laganoj vatri. Potom, izvadite krompir, ili ga ostavite, ako vam se slaže sa receptom.
Sipajte sirće
Dodajte sirće, vino ili limunov sok. Tako ćete da izjednačite ukus.
Dodajte mlečne proizvode
U zagorelu hranu dodajte mleko, maslac ili pavlaku za kuvanje da neutrališete ukus.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Komentari (0)