ONION RINGS Pohovani kolutići od luka, gotovi su za čas, a preukusni
Recept je prvi put objavljen 1802 godine. Napisao ga je engleski kuvar, Džon Molar. Možete da ih napravite na više načina, ali ovaj je osnovni.
Potrebno je
- 1 crnog luka
- 1/2 šolje brašna
- 1 ravna kašika praška za pecivo
- 1 ravna kašika slatke paprike
- 1 jaje
- 3/4 šolje mleka
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- prezle
Priprema
Luk očistite i isecite na kolutove, pa odovojite "prstenje" jedno od drugog. Pomešajte prašak za pecivo, brašno, so i papriku u posudi. Kolut po kolut luka valjajte u smesu sa bršanom, pa u jaje koje ste umutili sa mlekom. Na kraju uvaljajte u prezle i pržite u ulju. Pržite dok boja ne postane zlatna.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)