ONION RINGS Pohovani kolutići od luka, gotovi su za čas, a preukusni
Recept je prvi put objavljen 1802 godine. Napisao ga je engleski kuvar, Džon Molar. Možete da ih napravite na više načina, ali ovaj je osnovni.
Potrebno je
- 1 crnog luka
- 1/2 šolje brašna
- 1 ravna kašika praška za pecivo
- 1 ravna kašika slatke paprike
- 1 jaje
- 3/4 šolje mleka
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- prezle
Priprema
Luk očistite i isecite na kolutove, pa odovojite "prstenje" jedno od drugog. Pomešajte prašak za pecivo, brašno, so i papriku u posudi. Kolut po kolut luka valjajte u smesu sa bršanom, pa u jaje koje ste umutili sa mlekom. Na kraju uvaljajte u prezle i pržite u ulju. Pržite dok boja ne postane zlatna.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)