ONION RINGS Pohovani kolutići od luka, gotovi su za čas, a preukusni
Recept je prvi put objavljen 1802 godine. Napisao ga je engleski kuvar, Džon Molar. Možete da ih napravite na više načina, ali ovaj je osnovni.
Potrebno je
- 1 crnog luka
- 1/2 šolje brašna
- 1 ravna kašika praška za pecivo
- 1 ravna kašika slatke paprike
- 1 jaje
- 3/4 šolje mleka
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- prezle
Priprema
Luk očistite i isecite na kolutove, pa odovojite "prstenje" jedno od drugog. Pomešajte prašak za pecivo, brašno, so i papriku u posudi. Kolut po kolut luka valjajte u smesu sa bršanom, pa u jaje koje ste umutili sa mlekom. Na kraju uvaljajte u prezle i pržite u ulju. Pržite dok boja ne postane zlatna.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)