PITA SA PRAZILUKOM I KAČKAVALJEM Od gotovih kora, posna, a odmah nestane sa stola
Ova fenomenalna pita će vas dugo držati sitim, slasna je a posna. Odličan izbor kao predjelo za slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1/2 kg kora za pitu
- 2-3 struka praziluka
- 300 g biljnog kačkavalja
- malo soli, ulja i susama za posipanje
Priprema
Iseckajte sitno praziluk pa ga propržite. Onda prženom praziluku dodajte krupno rendan kačkavalj, pobiberite i posolite. Zatim svaku celu koru prvo poprskajte uljem, pa je presavijte na pola. Tu polovinu opet poprskajte, preklopite još jednom pa opet poprskajte uljem. Na svaku četvrtinu kore stavljajte fil. Zatim savijte filovani vrh kore u oblik trouglica, pa njega savijte na dole. Ponavljajte postupak dok sve ne završite. Na kraju porešajte trougliće u pleh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Premažite svaki trouglić sa malo ulja i pospite susamom pa pecite.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana
Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA PEČURKAMA, PIRINČEM I PRAZILUKOM Slasna i pikantna, a posna
Pravi se od gotovih kora, idealna je za dane posta, a uspeće i potpunim početnicima.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
PITA SA JABUKAMA Posna na vodi, a neodoljivo hrskava i sočna
Želite da napravite nešeto slatko ali postite na vodi? Imamo rešenje. Napravite ovu preukusnu pitu sa jabukama. Hrskave kore i sočni nadev, bićete oduševljeni.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)