PITA SA PRAZILUKOM I KAČKAVALJEM Od gotovih kora, posna, a odmah nestane sa stola
Ova fenomenalna pita će vas dugo držati sitim, slasna je a posna. Odličan izbor kao predjelo za slavsku trpezu.

Potrebno je
- 1/2 kg kora za pitu
- 2-3 struka praziluka
- 300 g biljnog kačkavalja
- malo soli, ulja i susama za posipanje
Priprema
Iseckajte sitno praziluk pa ga propržite. Onda prženom praziluku dodajte krupno rendan kačkavalj, pobiberite i posolite. Zatim svaku celu koru prvo poprskajte uljem, pa je presavijte na pola. Tu polovinu opet poprskajte, preklopite još jednom pa opet poprskajte uljem. Na svaku četvrtinu kore stavljajte fil. Zatim savijte filovani vrh kore u oblik trouglica, pa njega savijte na dole. Ponavljajte postupak dok sve ne završite. Na kraju porešajte trougliće u pleh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Premažite svaki trouglić sa malo ulja i pospite susamom pa pecite.
Možda vas zanima:

POSNA PITA SA VIŠNJAMA Sočna poslastica od koje će zamirisati cela kuća
Sa sočnim filom i hrskavim korama, najbolje odmah stavite duplu meru.

PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

POSNA GIBANICA Nimalo ukusom ne zaostaje za originalom, a priprema je krajnje jednostavna
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
KROMPIRUŠA BEZ KORA Gotova za pola sata, a bolje od one klasične
Ovo je nešto najbolje od krompira

NEODOLJIVE BOLONJEZE Italijanski specijalitet na posan način, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a pojedu u slast.
Komentari (0)