CEPKANA BUTKICA Slasni delikates za prave gurmane
Sočni i slasni obrok sa mesom koje se lepi za prste. Napravite i uživajte u ovom preukusnom specijalitetu.
Potrebno je
- 2 sitno iseckana crna luka
- 4 sitno iseckana čena belog luka
- 250 ml pileće supe
- kašika smeđeg šećera
- kašika čilija u prahu
- kašika soli
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice cimeta
- svinjska butkica bez kostiju
- 500 ml roštilj sosa
Priprema
Stavite luk i beli luk u lonac i nalijte pileću supu. Pomešajte šećer, čili, so, kumin i cimet u činiji. Ocedite svinjetinu na papirnom ubrusu i u nju utrljajte mešavinu začina. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, 2-8 sati na višoj ili čak 10 sati na nižoj temperaturi. Sve zavisi od veličine komada mesa. Kada svinjetina omekša, isključite šporet i svinjetinu stavite na dasku za sečenje i iscepkajte je viljuškom i nožem na komade veličine zalogaja. Uklonite sve masne delove. Zatim procedite tečnost iz lonca i preostali luk pomešajte sa svinjetinom, a možete dodati i roštilj sos. Ako ne koristite taj sos, kašikom pokupite mast sa tečnosti u kojoj se kuvala svinjetina i bacite je, a onda dodajte četvrtinu šolje te tečnosti i sve lepo izmešajte. Dodajte so, ako je potrebno. Servirajte je zasebno ili u zemički uz dodatak krompira i salatu.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)