CEPKANA BUTKICA Slasni delikates za prave gurmane
Sočni i slasni obrok sa mesom koje se lepi za prste. Napravite i uživajte u ovom preukusnom specijalitetu.
Potrebno je
- 2 sitno iseckana crna luka
- 4 sitno iseckana čena belog luka
- 250 ml pileće supe
- kašika smeđeg šećera
- kašika čilija u prahu
- kašika soli
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice cimeta
- svinjska butkica bez kostiju
- 500 ml roštilj sosa
Priprema
Stavite luk i beli luk u lonac i nalijte pileću supu. Pomešajte šećer, čili, so, kumin i cimet u činiji. Ocedite svinjetinu na papirnom ubrusu i u nju utrljajte mešavinu začina. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, 2-8 sati na višoj ili čak 10 sati na nižoj temperaturi. Sve zavisi od veličine komada mesa. Kada svinjetina omekša, isključite šporet i svinjetinu stavite na dasku za sečenje i iscepkajte je viljuškom i nožem na komade veličine zalogaja. Uklonite sve masne delove. Zatim procedite tečnost iz lonca i preostali luk pomešajte sa svinjetinom, a možete dodati i roštilj sos. Ako ne koristite taj sos, kašikom pokupite mast sa tečnosti u kojoj se kuvala svinjetina i bacite je, a onda dodajte četvrtinu šolje te tečnosti i sve lepo izmešajte. Dodajte so, ako je potrebno. Servirajte je zasebno ili u zemički uz dodatak krompira i salatu.
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
LAZANJA PALAČINKE Neodoljivi spoj omiljenih jela u spoju koji se ne odbija
Neodoljivo jelo oduševiće prave gurmane.
POSNA PICA SA ČOKOLADOM Desert za lepo veče sa prijateljima, kao osmišljen za uživanje
Italijanski klasik na drugačiji način.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
BELA TORTA Posna poslastica sa čokoladom mekana kao pamuk, a ne treba da palite rernu
Fenomenalna poslastica za prave sladokusce, a nikad kremastija.
Komentari (0)