CEPKANA BUTKICA Slasni delikates za prave gurmane

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočni i slasni obrok sa mesom koje se lepi za prste. Napravite i uživajte u ovom preukusnom specijalitetu.

cepkana butkica
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 sitno iseckana crna luka
  • 4 sitno iseckana čena belog luka
  • 250 ml pileće supe
  • kašika smeđeg šećera
  • kašika čilija u prahu
  • kašika soli
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1/2 kašičice cimeta
  • svinjska butkica bez kostiju
  • 500 ml roštilj sosa

Priprema

Stavite luk i beli luk u lonac i nalijte pileću supu. Pomešajte šećer, čili, so, kumin i cimet u činiji. Ocedite svinjetinu na papirnom ubrusu i u nju utrljajte mešavinu začina. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, 2-8 sati na višoj ili čak 10 sati na nižoj temperaturi. Sve zavisi od veličine komada mesa. Kada svinjetina omekša, isključite šporet i svinjetinu stavite na dasku za sečenje i iscepkajte je viljuškom i nožem na komade veličine zalogaja. Uklonite sve masne delove. Zatim procedite tečnost iz lonca i preostali luk pomešajte sa svinjetinom, a možete dodati i roštilj sos. Ako ne koristite taj sos, kašikom pokupite mast sa tečnosti u kojoj se kuvala svinjetina i bacite je, a onda dodajte četvrtinu šolje te tečnosti i sve lepo izmešajte. Dodajte so, ako je potrebno. Servirajte je zasebno ili u zemički uz dodatak krompira i salatu.

 

Komentari (0)

Loading