VALFORD SALATA Nastala po ideji šefa sale poznatog njujorškog hotela, evo zašto je toliko dobra
Valdorf salata osvaja na prvi zalogaj. Savršena je za svečanu ili slavsku trpezu. Nastala je po ideji Oskara Čirkija, šefa sale poznatog njujorškog hotela, Walford Astoria. Smatra se da je razlog njene popularnosti i jedinstvenog ukusa, dobra kombinacija različitih sastojaka.
Potrebno je
- 1 veća zelena, kisela jabuka
- 1 koren celera
- 1 šargarepa
- sok od pola limuna
- 1 šolja seckanih oraha
- 1 kašičica rena
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g majoneza
- so, biber
Priprema
Izrendajte šargarepu. Očišćen celer prokuvajte 5 minuta, pa kada se ohladi narendajte na krupnije rende i poprskajte sokom od limuna. Očišćenu jabuku iseckajte na kockice i dodajte celeru sa dve trećine oraha. Posolite i pobiberite pa prelijte sa mešavinom pavlake i majoneza. Pre posluživanja ukrasite ostatkom oraha.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)