VALFORD SALATA Nastala po ideji šefa sale poznatog njujorškog hotela, evo zašto je toliko dobra

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Valdorf salata osvaja na prvi zalogaj. Savršena je za svečanu ili slavsku trpezu. Nastala je po ideji Oskara Čirkija, šefa sale poznatog njujorškog hotela, Walford Astoria. Smatra se da je razlog njene popularnosti i jedinstvenog ukusa, dobra kombinacija različitih sastojaka.

valford salata
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 veća zelena, kisela jabuka 
  • 1 koren celera
  • 1 šargarepa
  • sok od pola limuna
  • 1 šolja seckanih oraha
  • 1 kašičica rena
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 g majoneza
  • so, biber

Priprema

Izrendajte šargarepu. Očišćen celer prokuvajte 5 minuta, pa kada se ohladi narendajte na krupnije rende i poprskajte sokom od limuna. Očišćenu jabuku iseckajte na kockice i dodajte celeru sa dve trećine oraha. Posolite i pobiberite pa prelijte sa mešavinom pavlake i majoneza. Pre posluživanja ukrasite ostatkom oraha.

Komentari (0)

Loading