PITA SA SIROM Pravi se brzo i lako, od gotovih kora, a pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalnog ukusa, sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

burek sa sirom
Shutterstock

 

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • oko 400 g svežeg sira
  • malo dimljenog sira
  • 3 jajeta
  • 500 ml jogurta
  • 200 g kisele pavlake
  • oko 100 ml pavlake za kuvanje
  • malo putera
  • so

Priprema

U jednoj posudi pomešajte sveži sir, malo dimljenog sira, kiselu pavlaku,umućena jaja, jogurt i so. U pleh obložen papirom za pečenje naređajte 4 kore, ali tako da prelaze ivice pleha. Ostatak kora zgužvajte pa potopite u pripremljen fil pa ređajte u pleh, dok ne potrošite sav materijal. Preko sipajte pavlaku za kuvanje i otopljeni puter. Korama koje prelaze ivice pleha, preklopite pa izrežite i pospite sa malo ulja. Pecite pitu sa sirom, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Ostavite par minuta pa secite i služite.

Komentari (0)

Loading