PITA SA SIROM Pravi se brzo i lako, od gotovih kora, a pravi je raj za nepca
Fenomenalnog ukusa, sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- oko 400 g svežeg sira
- malo dimljenog sira
- 3 jajeta
- 500 ml jogurta
- 200 g kisele pavlake
- oko 100 ml pavlake za kuvanje
- malo putera
- so
Priprema
U jednoj posudi pomešajte sveži sir, malo dimljenog sira, kiselu pavlaku,umućena jaja, jogurt i so. U pleh obložen papirom za pečenje naređajte 4 kore, ali tako da prelaze ivice pleha. Ostatak kora zgužvajte pa potopite u pripremljen fil pa ređajte u pleh, dok ne potrošite sav materijal. Preko sipajte pavlaku za kuvanje i otopljeni puter. Korama koje prelaze ivice pleha, preklopite pa izrežite i pospite sa malo ulja. Pecite pitu sa sirom, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Ostavite par minuta pa secite i služite.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)