PITA SA SIROM Pravi se brzo i lako, od gotovih kora, a pravi je raj za nepca
Fenomenalnog ukusa, sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- oko 400 g svežeg sira
- malo dimljenog sira
- 3 jajeta
- 500 ml jogurta
- 200 g kisele pavlake
- oko 100 ml pavlake za kuvanje
- malo putera
- so
Priprema
U jednoj posudi pomešajte sveži sir, malo dimljenog sira, kiselu pavlaku,umućena jaja, jogurt i so. U pleh obložen papirom za pečenje naređajte 4 kore, ali tako da prelaze ivice pleha. Ostatak kora zgužvajte pa potopite u pripremljen fil pa ređajte u pleh, dok ne potrošite sav materijal. Preko sipajte pavlaku za kuvanje i otopljeni puter. Korama koje prelaze ivice pleha, preklopite pa izrežite i pospite sa malo ulja. Pecite pitu sa sirom, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Ostavite par minuta pa secite i služite.
Možda vas zanima:
GUŽVARA SA JOGURTOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, kao izmišljena za savršen doručak
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)