PILETINA SA POVRĆEM I PIRINČEM Kao iz restorana kineske kuhinje, sočna i slasna

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Jelo iz jednog tiganja pravi je raj za nepca, a zagrejaće vam dušu i telo.

kineski rižoto
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jaja
  • 2 pileća filea 
  • skrob
  • 3 kašike soja sosa
  • 300 g kuvanog pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 velika šargarepa
  • pol šolje graška iz konzerve
  • 1 čen belog luka

Priprema

Izlupajte jaja pa propržite. Onda ih stavite u neku posudu. Dodajte još malo ulja u tiganj pa propržite meso, isečeno na kockice i uvaljano u skrob. Prženom mesu dodajte kašiku soja sosa i dobro promešajte. Meso izvadite a u tiganj stavite prethodno skuvani pirinač. Dodajte dve kašike soja sosa i malo ulja pa propržite. Izvadite pirinač pa dodajte ulje, sitno seckani crni i beli luk, grašak i šargarepu. Nekoliko minuta pržite pa opet dodajte meso, jaja i pirinač. Pržite 2 minuta pa sklonite sa vatre. Servirajte i služite. Prijatno!

Komentari (0)

Loading