SOČNI POTAŽ Sa šargarepom i jabukama, pravi se brzo i lako, a pavlaka mu daje posebnu draž
Ukusan i kremast, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 1 kašika ulja
- 1 iseckan praziluk
- 2 iseckane stabljike celera
- 2,5 cm svežeg đumbira
- 8 iseckanih šargarepa
- 3 iseckane jabuke
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica sušene žalfije
- 950 ml bujona od povrća
- so po ukusu
- biber po ukusu
- pola šolje pavlake
- 1 šolja krutona
Priprema
U šerpu sipajte ulje, iseckan celer i praziluk, dodajte rendani đumbir, promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckanu šargarepu, jabuke, majčinu dušicu i žalfiju, promešajte, pa dinstajte još 5 minuta. Nalijte bujon, pa poklopite potaž sa jabukama i kuvajte 30 minuta. Pustite potaž pola sata da se prohladi, pa ga izblendajte. Dodajte so i biber, po ukusu. Na kraju, dodajte pavlaku i krutone.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)