SOČNI POTAŽ Sa šargarepom i jabukama, pravi se brzo i lako, a pavlaka mu daje posebnu draž

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ukusan i kremast, sipaćete tanjir više.

potaž od šargarepe i jabuke
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kašika ulja
  • 1 iseckan praziluk
  • 2 iseckane stabljike celera
  • 2,5 cm svežeg đumbira
  • 8 iseckanih šargarepa
  • 3 iseckane jabuke
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica sušene žalfije
  • 950 ml bujona od povrća
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • pola šolje pavlake
  • 1 šolja krutona 

Priprema

U šerpu sipajte ulje, iseckan celer i praziluk, dodajte rendani đumbir, promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckanu šargarepu, jabuke, majčinu dušicu i žalfiju, promešajte, pa dinstajte još 5 minuta.  Nalijte bujon, pa poklopite potaž sa jabukama i kuvajte 30 minuta.  Pustite potaž pola sata da se prohladi, pa ga izblendajte. Dodajte so i biber, po ukusu. Na kraju, dodajte pavlaku i krutone. 

Komentari (0)

Loading