SOČNI POTAŽ Sa šargarepom i jabukama, pravi se brzo i lako, a pavlaka mu daje posebnu draž
Ukusan i kremast, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 1 kašika ulja
- 1 iseckan praziluk
- 2 iseckane stabljike celera
- 2,5 cm svežeg đumbira
- 8 iseckanih šargarepa
- 3 iseckane jabuke
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica sušene žalfije
- 950 ml bujona od povrća
- so po ukusu
- biber po ukusu
- pola šolje pavlake
- 1 šolja krutona
Priprema
U šerpu sipajte ulje, iseckan celer i praziluk, dodajte rendani đumbir, promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckanu šargarepu, jabuke, majčinu dušicu i žalfiju, promešajte, pa dinstajte još 5 minuta. Nalijte bujon, pa poklopite potaž sa jabukama i kuvajte 30 minuta. Pustite potaž pola sata da se prohladi, pa ga izblendajte. Dodajte so i biber, po ukusu. Na kraju, dodajte pavlaku i krutone.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)