SOČNI POTAŽ Sa šargarepom i jabukama, pravi se brzo i lako, a pavlaka mu daje posebnu draž
Ukusan i kremast, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 1 kašika ulja
- 1 iseckan praziluk
- 2 iseckane stabljike celera
- 2,5 cm svežeg đumbira
- 8 iseckanih šargarepa
- 3 iseckane jabuke
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica sušene žalfije
- 950 ml bujona od povrća
- so po ukusu
- biber po ukusu
- pola šolje pavlake
- 1 šolja krutona
Priprema
U šerpu sipajte ulje, iseckan celer i praziluk, dodajte rendani đumbir, promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckanu šargarepu, jabuke, majčinu dušicu i žalfiju, promešajte, pa dinstajte još 5 minuta. Nalijte bujon, pa poklopite potaž sa jabukama i kuvajte 30 minuta. Pustite potaž pola sata da se prohladi, pa ga izblendajte. Dodajte so i biber, po ukusu. Na kraju, dodajte pavlaku i krutone.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)