ŠARENA PITA JE PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa povrćem i mesom, uzećete parče više

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočna i mekana, zagrejaće vam dušu i telo.

pita sa povrćem i mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 ml mleka
  • jedna kašičica šećera
  • 20 grama kvasca
  • 100 ml ulja
  • pola kašičice soli
  • dva jaja
  • 470 g brašna
  • 50 g kajmaka
  • 80 g blitve
  • 250 g svinjske pečenice
  • 200 g kačkavalja
  • 70 g ajvara
     

Priprema

Zagrejte mleko pa dok je još mlako, dodajte mu šećer, izdrobljen kvasac i kašičicu brašna. U jednoj posudi pomešajte ulje, so i jedno jaje, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Sve sastojke dobro sjedinite pa umesite testo i ostavite na toplom da nadođe. Testo podelite na 4 dela pa prvu koru razvucite i utisnite u pleh obložen pek papirom. Premažite polovinom količine kajmaka pa složite polovinu blitve, pečenice i kačkavalja.
Drugu koru stavite preko kačkavalja pa premažite ajvarom, dodajte treću koru pa dodajte ostatak kačkavalja, pečenice i blitve sa kajmakom. Poslednje stavite četvrtu koru. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom pa ostavite 20 minuta do pola sata da nadođe. Pecite pitu oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170, pokrijte pek papirom i pecite još 10 minuta. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
 

Komentari (0)

Loading