ŠARENA PITA JE PRAVI RAJ ZA NEPCA Sa povrćem i mesom, uzećete parče više
Sočna i mekana, zagrejaće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 200 ml mleka
- jedna kašičica šećera
- 20 grama kvasca
- 100 ml ulja
- pola kašičice soli
- dva jaja
- 470 g brašna
- 50 g kajmaka
- 80 g blitve
- 250 g svinjske pečenice
- 200 g kačkavalja
- 70 g ajvara
Priprema
Zagrejte mleko pa dok je još mlako, dodajte mu šećer, izdrobljen kvasac i kašičicu brašna. U jednoj posudi pomešajte ulje, so i jedno jaje, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Sve sastojke dobro sjedinite pa umesite testo i ostavite na toplom da nadođe. Testo podelite na 4 dela pa prvu koru razvucite i utisnite u pleh obložen pek papirom. Premažite polovinom količine kajmaka pa složite polovinu blitve, pečenice i kačkavalja.
Drugu koru stavite preko kačkavalja pa premažite ajvarom, dodajte treću koru pa dodajte ostatak kačkavalja, pečenice i blitve sa kajmakom. Poslednje stavite četvrtu koru. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom pa ostavite 20 minuta do pola sata da nadođe. Pecite pitu oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170, pokrijte pek papirom i pecite još 10 minuta. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
SPANAKOPITA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Grčka pita prepuna bogatog fila
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
GURMANSKA PITA UKUSOM BUDI SVA ČULA A savršena i za domaćice početnice
Savršena za doručak ili večeru.
LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Sve se samo pomeša i peče, a rastura ukusom
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)