VURDA Kremasti sirni namaz kojim se ponosi pirotski kraj, svako jelo će uz njega postati specijalitet
Možete da ga napravite od kravljeg, kozijeg ili ovčijeg mleka, a daće novu čar svakom jelu kome ga dodate.
Potrebno je
- 2 litre mleka
- pola čaše kiselog mleka
- so
Priprema
Zagrejte mleko na ringli da proključa pa ostavite da vri minut-dva. Sklonite sa ringle i prohladite pa dodajte kiselo mleko i sve promešajte. Poklopite šerpu i umotajte u ćebe i ostavite da se ohladi preko noći. Ukiseljeno mleko sipajte u gazu, zavežite krajeve i ostavite da se cedi preko noći. Vurda je sadržaj koji je ostao u gazi, prebacite ga u posudu, posolite i držite u frižideru. Mažite na hleb ili dodajte vašem jelu. Prijatno!
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
PASTIRSKA PITA SA KARFIOLOM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i ukusa i komšije dolaze nepozvane
Kremasta i zasitna, a zdravija od one klasične.
POSNA SARMA KRALJICA ZIMSKE TRPEZE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Komentari (0)