VURDA Kremasti sirni namaz kojim se ponosi pirotski kraj, svako jelo će uz njega postati specijalitet

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Možete da ga napravite od kravljeg, kozijeg ili ovčijeg mleka, a daće novu čar svakom jelu kome ga dodate.

vurda
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 litre mleka
  • pola čaše kiselog mleka
  • so

Priprema

Zagrejte mleko na ringli da proključa pa ostavite da vri minut-dva. Sklonite sa ringle i prohladite pa dodajte kiselo mleko i sve promešajte. Poklopite šerpu i umotajte u ćebe i ostavite da se ohladi preko noći. Ukiseljeno mleko sipajte u gazu, zavežite krajeve i ostavite da se cedi preko noći.  Vurda je sadržaj koji je ostao u gazi, prebacite ga u posudu, posolite i držite u frižideru. Mažite na hleb ili dodajte vašem jelu. Prijatno!

Komentari (0)

Loading