VURDA Kremasti sirni namaz kojim se ponosi pirotski kraj, svako jelo će uz njega postati specijalitet
Možete da ga napravite od kravljeg, kozijeg ili ovčijeg mleka, a daće novu čar svakom jelu kome ga dodate.
Potrebno je
- 2 litre mleka
- pola čaše kiselog mleka
- so
Priprema
Zagrejte mleko na ringli da proključa pa ostavite da vri minut-dva. Sklonite sa ringle i prohladite pa dodajte kiselo mleko i sve promešajte. Poklopite šerpu i umotajte u ćebe i ostavite da se ohladi preko noći. Ukiseljeno mleko sipajte u gazu, zavežite krajeve i ostavite da se cedi preko noći. Vurda je sadržaj koji je ostao u gazi, prebacite ga u posudu, posolite i držite u frižideru. Mažite na hleb ili dodajte vašem jelu. Prijatno!
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)