PALENTA Starinsko jelo koje ne izlazi iz mode, a pravi se nikad lakše

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Kremasti zalogaji okrepiće vam dušu i telo.

palenta sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 šolje vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 šolja palente
  • 3 kašike maslaca
  • pola šolje sveže narendanog parmezana

Priprema:

Sipajte vodu u posudu, dodajte so i stavite na ringlu da proključa. Otvorite kesicu i istresite palentu uz neprestano mešanje,da ne ostanu grudvice. Smanjite vatru i ostavite da voda ispari ali nemojte da prestajete da mešate, sve dok se palenta ne zgusne. Onda je skinite sa ringle i dodajte puter za još kremastiji ukus. Dodajte i parmezan, servirajte i služite.
 

Tagovi:

Komentari (0)

Loading