KANELONI U BEŠAMEL SOSU Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Jelo idealno za svako doba dana.
Potrebno je
- 250 g kanelona
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 g paradajz pirea
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- origano
- bosiljak
Za bešamel sos:
- 4 kašike putera
- 6 kašika brašna
- 1 l mleka
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- so
- 100 ml kisele pavlake
- 100 g edamera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kanelone prokuvajte 3 do 4 minuta u posoljenoj vodi. Sitno seckan luk propržite na malo ulja pa dodajte mleveno meso i začine i dinstajte oko 10 minuta. Onda dodajte paradajz i krčkajte još malo. Otopite maslac, dodajte brašno pa propržite dva do tri minuta. Zatim postepeno dodajte toplo mleko, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete fin gladak krem. Kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri pa dodajte so, biber i muskatni oraščić. Skinite sa vatre, dodajte 50 g rendanog sira i pavlaku i dobro promešajte. Nekoliko kašika bešamel sosa odvojte sa strane, a u ostatak kada se malo prohladi dodajte smesu sa mlevenim mesom. Sipajte odvojeni bešamel sos u pleh za pečenje, pa kanelone punite pripremljenom smesom. Poređajte kanelone u pleh pa ih prelijte ostatkom smese. Pospite sa 50 g rendanog sira i začinite. Pecite kanelone sa mesom u bešamel sosu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)