KANELONI U BEŠAMEL SOSU Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Jelo idealno za svako doba dana.
Potrebno je
- 250 g kanelona
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 g paradajz pirea
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- origano
- bosiljak
Za bešamel sos:
- 4 kašike putera
- 6 kašika brašna
- 1 l mleka
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- so
- 100 ml kisele pavlake
- 100 g edamera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kanelone prokuvajte 3 do 4 minuta u posoljenoj vodi. Sitno seckan luk propržite na malo ulja pa dodajte mleveno meso i začine i dinstajte oko 10 minuta. Onda dodajte paradajz i krčkajte još malo. Otopite maslac, dodajte brašno pa propržite dva do tri minuta. Zatim postepeno dodajte toplo mleko, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete fin gladak krem. Kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri pa dodajte so, biber i muskatni oraščić. Skinite sa vatre, dodajte 50 g rendanog sira i pavlaku i dobro promešajte. Nekoliko kašika bešamel sosa odvojte sa strane, a u ostatak kada se malo prohladi dodajte smesu sa mlevenim mesom. Sipajte odvojeni bešamel sos u pleh za pečenje, pa kanelone punite pripremljenom smesom. Poređajte kanelone u pleh pa ih prelijte ostatkom smese. Pospite sa 50 g rendanog sira i začinite. Pecite kanelone sa mesom u bešamel sosu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)