KANELONI U BEŠAMEL SOSU Ko ih jednom proba uvek im se vraća

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Jelo idealno za svako doba dana.

kanelone u bešamel sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g kanelona
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g paradajz pirea
  • so
  • biber
  • mlevena začinska paprika
  • origano
  • bosiljak

Za bešamel sos: 

  • 4 kašike putera
  • 6 kašika brašna
  • 1 l mleka
  • 1 kašičica muskatnog oraščića
  • so
  • 100 ml kisele pavlake
  • 100 g edamera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kanelone prokuvajte 3 do 4 minuta u posoljenoj vodi. Sitno seckan luk propržite na malo ulja pa dodajte mleveno meso i začine i dinstajte oko 10 minuta. Onda dodajte paradajz i krčkajte još malo. Otopite maslac, dodajte brašno pa propržite dva do tri minuta. Zatim postepeno dodajte toplo mleko, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete fin gladak krem. Kuvajte oko 5 minuta na tihoj vatri pa dodajte so, biber i muskatni oraščić. Skinite sa vatre, dodajte 50 g rendanog sira i pavlaku i dobro promešajte. Nekoliko kašika bešamel sosa odvojte sa strane, a u ostatak kada se malo prohladi dodajte smesu sa mlevenim mesom. Sipajte odvojeni bešamel sos u pleh za pečenje, pa kanelone punite pripremljenom smesom. Poređajte kanelone u pleh pa ih prelijte ostatkom smese. Pospite sa 50 g rendanog sira i začinite. Pecite kanelone sa mesom u bešamel sosu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
 

Komentari (0)

Loading