NAJBOLJE POSLASTICE SA PUDINGOM Pravi raj za sladokusce, raspametiće i one izbirljive
Savršene kocke, kremasti kolač sa voćem, desert od vanile ili neodoljiva brza torta, šta god da odaberete, uzećete parče više.
Savršene kocke
Potrebno je
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g mlevenih oraha
- 120 g brašna
- rendana kora jedne pomorandže
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1/2 l mleka
- 5 kašika šećera
- 1 narandža
- 200 g margarina
- 2 kesice šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
Umutite mikserom žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, mlevene orahe, rendanu koru pomorandže (koju ste prethodno dobro oprali) i posebno umućen sneg od belanaca. Lagano izmešajte, sipajte masu u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Kada se kora ohladi, isecite je na tri dela, pa pripremite fil. Skuvajte puding s mlekom, šećerom i rendanom korom pomorandže. Ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa sokom od pomorandže. Filujte kore i pokrijte celu tortu. Umutite dve kreme i filujte. Poslužite sledećeg dana, kada se kolač dobro stegne.
Kremasti kolač s voćem
Potrebno je
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 g čokolade
- kocka maslaca
- 100 g keksa
- 100 g piškota
- 500 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 3-4 kašike šećera
- malo voća (kupina, malina...)
- 1 šlag
Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Zatim u gotov puding dodajte maslac i umutite. Podelite na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte čokoladu i sjedinite. Kalup obložite providnom folijom, pa po dnu poređajte piškote, a sa strane kalupa keks. Sipajte fil od čokolade, preko kupine, pa svetli fil i preko piškote. Pokrijte folijom i ohladite. Ukrasite šlagom.
Vanila desert
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 300 g keksa s punjenjem od želea i prelivom od čokolade
- 300 g tvrdog keksa s maslacem
Sastojci za glazuru:
- 100 g bele čokolade
- 50 g maslaca
- 3 kašike vode
- 3 kašike šećera
Priprema:
U kalup za torte složite jedan red tvrdog keksa s maslacem tako da prekrijete dno. Preko keksa prelijte vrući puding od vanile koji ste skuvali da biste omekšali podlogu od keksa. Ako želite da torta bude kremastija, možete da stavite duplu meru pudinga. Zatim preko pudinga složite red „jafa“ keksa - čokoladni deo neka bude okrenut prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga. Za to vreme, na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu u koju ćete dodati maslac. Toplu smesu prelijte preko torte i stavite u frižider da se ohladi.
Brzinska torta
Potrebno je
- 3 banane
- 200 g kakao-keksa
- 1 l mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 8 kašika kakaoa
- 8 kašika šećera
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 100 g putera
Priprema:
Banane isecite na deblje parčiće, pa poređajte u okrugli kalup koji ste obložili providnom folijom. Pomešajte kakao, puding, šećer, skrob i dodajte u mleko, promešajte da se sve sjedini. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje.
Zatim, u vreo puding dodajte puter i umutite. Sipajte preko banana, ali ostavite malo. Zatim utisnite keks u puding i sipajte preostali puding preko. Poravnajte. Stavite u frižider na sat vremena da se ohladi. Ukoliko želite, pospite kokosom.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)