SMOČANI KAČAMAK Po starom crnogorskom receptu, klasik koji nikada ne dosadi
Slasan doručak pravićete stalno, a osvojiće sve koji budu probali.
Potrebno je
- 2 krompira
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 ravna kašičica soli
- oko 600 ml vode
- 800 dl mleka
- 2 pune kašike starog kajmaka
- 2 kašike kisele pavlake
Napomena: Vreme kuvanja je oko 40 minuta.
Priprema
Oljuštite krompir pa ga isecite na manje komade i stavite u slanu vodu da se kuva. Nakon što voda provri, dodajte kukuruzno brašno, ali ne mešajte. Neka ključa tako 10 ak minuta. Smanjite temperaturu i ostavite na laganoj vatri oko 30 min i manje. Pustite da tečnost malo ispari, pa ako je ima previše slobodno malo odlijte.Istucite masu drvenom varjačom da se potpuno sjedine krompir i brašno. Onda skinite sa ringle na par minuta. Zasebno u šerpicu sipajte mleko, dodajte kajmak i pavlaku pa uključite ringlu da se sve istopi i sjedini. Tome dodajte kačamak, promešajte i sačekajte da provri. Skinite sa ringle i servirajte.Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)