SMOČANI KAČAMAK Po starom crnogorskom receptu, klasik koji nikada ne dosadi
Slasan doručak pravićete stalno, a osvojiće sve koji budu probali.
Potrebno je
- 2 krompira
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 ravna kašičica soli
- oko 600 ml vode
- 800 dl mleka
- 2 pune kašike starog kajmaka
- 2 kašike kisele pavlake
Napomena: Vreme kuvanja je oko 40 minuta.
Priprema
Oljuštite krompir pa ga isecite na manje komade i stavite u slanu vodu da se kuva. Nakon što voda provri, dodajte kukuruzno brašno, ali ne mešajte. Neka ključa tako 10 ak minuta. Smanjite temperaturu i ostavite na laganoj vatri oko 30 min i manje. Pustite da tečnost malo ispari, pa ako je ima previše slobodno malo odlijte.Istucite masu drvenom varjačom da se potpuno sjedine krompir i brašno. Onda skinite sa ringle na par minuta. Zasebno u šerpicu sipajte mleko, dodajte kajmak i pavlaku pa uključite ringlu da se sve istopi i sjedini. Tome dodajte kačamak, promešajte i sačekajte da provri. Skinite sa ringle i servirajte.Prijatno!
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
Komentari (0)