NAJBOLJA TELEĆA ČORBA Kafanski kuvari otkrivaju tajni recept, prste da poližete
Od sada ne morate da je jedete samo u kafani, priprema nije komplikovana a ukus je fenomenalan.
Potrebno je
- 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na ulju. Meso isecite na kockice pa ga dodajte, sa kostima, nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće isecite na kockice, pa posolite, pobiberite i sipajte 2 litra vode. Od dve kašike brašna napravite zapršku, pa kuvajte sve još 30 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku pomešanu sa umućenim žumancetom. Pospite sitno seckanim peršunom i zakiselite sirćetom. Bon appetit!
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)