NAJBOLJA TELEĆA ČORBA Kafanski kuvari otkrivaju tajni recept, prste da poližete

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Od sada ne morate da je jedete samo u kafani, priprema nije komplikovana a ukus je fenomenalan.

teleća čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so
  • biber
  • lorber
  • malo peršunovog lista

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na ulju. Meso isecite na kockice pa ga dodajte, sa kostima, nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Povrće isecite na kockice, pa posolite, pobiberite i sipajte 2 litra vode. Od dve kašike brašna napravite zapršku, pa kuvajte sve još 30 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku pomešanu sa umućenim žumancetom. Pospite sitno seckanim peršunom i zakiselite sirćetom. Bon appetit!
 

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading