POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
Potrebno je:
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin-šećera
- 100 ml vode
- 400 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 200 g šećera u prahu
- 200 ml vode
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto margarin sa šećerima. Sipajte vodu i dobro promešajte. Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevenim orasima. Testo zamesite pa podelite na 2 dela. Razvucite na veličinu pleha. Pleh obložite papirom za pečenje. Pecite kore 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme pripremajte fil. U jednoj šerpi zakuvajte šećer i vodu i kuvajte dok ne dobijete gust sirup. Umešajte mlevene orahe pa kuvajte još nekoliko minuta. Nanesite fil na jednu od kora, pa preko stavite drugu koru. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Ostavite da se kolač prohladi pa ga pospite šećerom u prahu. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE ŽERBO KOCKE Nimalo ne zaostaju za originalom, po receptu bez mane
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni mađarski slatkiš u nepogrešivoj kombinaciji ukusa
Fenomenalan kolač za sve svečane prilike.
ŽERBO KOCKE Najlepši mađarski kolač kao osmišljen za svečanu trpezu
Fenomenalne i slatke, najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)