BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 ml tople vode
- kašičica soli
- 150 g masti
- 200 g sira
- 200 g spanaća
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i toplu vodu. Zamesite glatko testo pa ga podelite na 3 jufke. Svaku jufku razvucite oklagijom pa je premažite otopljenom mašću i pokrijte providnom folijom. Pustite da odstoje dva sata. Za to vreme, sitno naseckajte spanać pa ga pomešajte sa mrvljenim sirom. Na namašćenoj radnoj površini rukama razvlačite koru u krug, dok ne postane tanka i providna. Onda je poprskajte otopljenom mašću, rasporedite nadev pa preklopite sa svih strana. Ponovite postupak i sa drugom korom. Razvucite i treću koru pa stavite na sredinu prve dve preklopljene kore, rasporedite ostatak nadeva i sve preklopite krajevima treće kore. U pleh obložen papirom za pečenje stavite burek pa premažite preostalom mašću. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Bolji nego onaj kupovni, a ne dosadi ni posle 1000 puta
Sočan i preukusan, uzećete parče više.
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Gibanica, kupusnik, bundevara, sa jabukama, vranjanski propeć, birajmo samo one najukusnije
Slane i slatke, sa mesom, sirom ili voćem, raspametiće vas ukusom.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)