BUREK OD RAZVUČENIH KORA Sa sirom i spanaćem, prste da poližete
Sočnog nadeva i hrskavih kora, dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 ml tople vode
- kašičica soli
- 150 g masti
- 200 g sira
- 200 g spanaća
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so i toplu vodu. Zamesite glatko testo pa ga podelite na 3 jufke. Svaku jufku razvucite oklagijom pa je premažite otopljenom mašću i pokrijte providnom folijom. Pustite da odstoje dva sata. Za to vreme, sitno naseckajte spanać pa ga pomešajte sa mrvljenim sirom. Na namašćenoj radnoj površini rukama razvlačite koru u krug, dok ne postane tanka i providna. Onda je poprskajte otopljenom mašću, rasporedite nadev pa preklopite sa svih strana. Ponovite postupak i sa drugom korom. Razvucite i treću koru pa stavite na sredinu prve dve preklopljene kore, rasporedite ostatak nadeva i sve preklopite krajevima treće kore. U pleh obložen papirom za pečenje stavite burek pa premažite preostalom mašću. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Secite i služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)