FALAFEL Bliskoistočni ulični specijalitet od leblebija, posan i drugačiji
Ćuftice od leblebija sa začinima raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 450 g leblebija
- 3 veze peršuna
- 1 veza mirođije
- 1 crni luk
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice korijandera
- 1/3 kašičice ljute crvene paprike
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Leblebije sipajte u posudu pa ih prelijte vodom. Dodajte sodu bikarbonu i ostavite da stoje tako 16 sati. Onda procedite i osušite leblebije, pa ih stavite u blender. Dodajte i seckani peršun, mirođiju, crni i beli luk. Dobro izblendajte sve sastojke. Zatim dodajte so, biber, kim, korijander, ljutu crvenu mlevenu papriku i ponovo izblendajte. Preručite smesu u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći. U smesu dodajte prašak za pecivo i sjedinite. Mokrim rukama oblikujte loptice. Pržite falafele u vrelom ulju oko 3-5 minuta. Stavite na ubrus da se ocede od viška ulja.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
Komentari (0)