FALAFEL Bliskoistočni ulični specijalitet od leblebija, posan i drugačiji
Ćuftice od leblebija sa začinima raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 450 g leblebija
- 3 veze peršuna
- 1 veza mirođije
- 1 crni luk
- 5 čenova belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice korijandera
- 1/3 kašičice ljute crvene paprike
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Priprema:
Leblebije sipajte u posudu pa ih prelijte vodom. Dodajte sodu bikarbonu i ostavite da stoje tako 16 sati. Onda procedite i osušite leblebije, pa ih stavite u blender. Dodajte i seckani peršun, mirođiju, crni i beli luk. Dobro izblendajte sve sastojke. Zatim dodajte so, biber, kim, korijander, ljutu crvenu mlevenu papriku i ponovo izblendajte. Preručite smesu u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite u frižideru najmanje 2 sata ili preko noći. U smesu dodajte prašak za pecivo i sjedinite. Mokrim rukama oblikujte loptice. Pržite falafele u vrelom ulju oko 3-5 minuta. Stavite na ubrus da se ocede od viška ulja.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)