ZA SVE LJUBITELJE LJUTOG Falafel i miris tržnica Bliskog Istoka u vašoj kuhinji
Ukus je jedinstven.
Pikantni falafel 1
Sastojci:
250 g sirovih leblebija
1 crveni luk
2 čena belog luka
1 šolja peršuna
3 kašike brašna
2 kašičice soli
1 kašika praška za pecivo
1 kašičica ljute papričice
Priprema:
Leblebije potopite preko noći. Ujutro ih ocedite i izblendirajte. Potom izblendirajte i crni i beli luk, peršun i korijander, pa pomešajte sa leblebijama. Dodajte brašno, so, prašak za pecivo i začine, te mokrim rukama pravite loptice. Pecite ih na vrelom ulju oko 5 minuta dok ne potamne, a potom ih ocedite na papirnom ubrusu od viška ulja.
SAVET Kao dobar kontrast ljutini falafela poslužite caciki sos za umakanje
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
I OD KROMPIRA MOŽE NEŠTO SLATKO Neodoljiva kaša će vas iznenaditi dobrim ukusom
Prosto je i jednostavno.
MIKS POVRĆA I RIBE Salata od lososa definitivno odličan predlog za obrok na poslu
Neće vas gristi savest ako je i previše pojedete.
LAGANA VEČERA ZA SVAKOG Napravite tipičnu tortilju iz Meksika
Ukus će vas oduševiti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)