ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
Potrebno je
Za testo:
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 150 g maka
- 1 čaša mleka
- 1 čaša šećera
Priprema
U šerpici skuvajte mak, mleko i šećer, da dobijete fil. Onda ga pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo. Ostavite da naraste. Od nadošlog testa napravite 3 jufke. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku na 2-3 mm i filujte ohlađenim filom od maka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNA MAKOVNJAČA Štrudla po receptu iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MAKOVNJAČA SA MEDOM Za najveće sladokusce i one izbirljive, jer slađe od ovoga ne može
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)