ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
Potrebno je
Za testo:
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 150 g maka
- 1 čaša mleka
- 1 čaša šećera
Priprema
U šerpici skuvajte mak, mleko i šećer, da dobijete fil. Onda ga pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo. Ostavite da naraste. Od nadošlog testa napravite 3 jufke. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku na 2-3 mm i filujte ohlađenim filom od maka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNA MAKOVNJAČA Štrudla po receptu iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MAKOVNJAČA SA MEDOM Za najveće sladokusce i one izbirljive, jer slađe od ovoga ne može
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)