ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.

štrudla sa makom
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 1 čaša jogurta
  • 1/2 čaše ulja
  • 3 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 150 g maka
  • 1 čaša mleka
  • 1 čaša šećera

Priprema

U šerpici skuvajte mak, mleko i šećer, da dobijete fil. Onda ga pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo. Ostavite da naraste. Od nadošlog testa napravite 3 jufke. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku na 2-3 mm i filujte ohlađenim filom od maka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading