ŠTRUDLA SA MAKOM NA "ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, a zamirisaće cela kuća
Slatka štrudla nestaće sa stola čim bude postavljena.
Potrebno je
Za testo:
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 150 g maka
- 1 čaša mleka
- 1 čaša šećera
Priprema
U šerpici skuvajte mak, mleko i šećer, da dobijete fil. Onda ga pustite da se prohladi. U jednoj posudi pomešajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa zamesite testo. Ostavite da naraste. Od nadošlog testa napravite 3 jufke. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku jufku na 2-3 mm i filujte ohlađenim filom od maka. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA MAKOM Fenomenalna poslastica koja budi sva čula, a miriše na ljubav
Sočna poslastica smazaće se za tren oka.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Kombinacija bez greške koja popravlja dan u trenu
Mekana i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)