ROL PITA SA SIROM OD GOTOVIH KORA Kao osmišljena za savršeno jutro i doručak koji se pamti
Fenomenalna pita oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 650 g svežeg sira
- 1 jaje
- 4 kašike kisele pavlake
- so
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 4 kašike ulja
- 4 kašike jogurta
- malo soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi sjedinite sir, umućeno jaje i kiselu pavlaku. Posolite po ukusu. Zasebno umutite jaje, jogurt, ulje i so. Na pobrašnjenoj radnoj površini poređajte kore za pitu, pa ih prerežite po sredini. Premažite jednu koru pripremljenom smesom pa poklopite drugom korom. Na jedan kraj stavite dve kašike fila. Preklopite strane, tako da fil ne izađe van, pa urolajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. U pleh obložen pek papirom poređajte rolnice. Premažite ih sa malo ulja. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene. Prijatno.
Možda vas zanima:
GUŽVARA SA JOGURTOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, kao izmišljena za savršen doručak
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)