BISKVIT SA VIŠNJAMA Jednostavan kolač koji miriše na nedelju, a pojede se u jednom zalogaju
Kolač idealan za sve prilike oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 jaja
- 300 g višanja
- 200 g mlevenog maka
- 2 šolje (200 ml) brašna
- 1,5 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt i izmešajte. Dodajte pomešane brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kolač ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatno-smeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)