POSNE PUSLICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a svi će vam tražiti recept
I u danima Velikog Uskršnjeg posta možete da jedete puslice, bez jaja. Koristite akvafabu i uživajte u desertu.
Potrebno je
- 200 g vrlo sitnog šećera
- 250 ml akvafabe
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilinog šećera
- nekoliko kapi limunovog ekstrakta
- 1 kašičica limunovog soka
Napomena:
Akvafaba je tečnost, odnosno proceđena voda u kojoj su se kuvale mahunarke (grašak, pasulj, sočivo, soja, bob, leblebija i druge). Ako menjate jaja, najbolje da koristite tečnost od leblebija, koja ima neutralan ukus i miris. Možete sami da napravite ili da koristite kupljeno.
Priprema
Rernu zagrejte na 100 do 115 stepeni. Hladnu akvafabu dobro umutute, dok ne počne da se stvara meki sneg, polako dodajte po malo šećera, pa mutite dok se ne otopi. Onda dodajte prstohvat soli, vanilin šećer i limunov sok. Nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Pripremljen sneg sipajte u poslastičarsku kesu pa koristite nastavak koji koristite za puslice. Pleh obložite pek papirom. Špricom istiskujte puslice u pleh, ali ostavite mesta između njih da se rašire. Pecite, tj . sušite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 100 do 115 stepeni, dok ne postanu čvrste spolja, a mekane iznutra. Ohlađene puslice služite, ili čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNE PUSLICE OD ČOKOLADE I ORAHA Neodoljivi sitni kolači koji se pojedu u jednom zalogaju
Posne puslice osvajaju na prvi zalogaj, a čokolada i ratluk im daju poseban šmek.
HRSKAVE PUSLICE Prave se od samo 3 sastojka a tope se u ustima
Jeftin a izdašan slatkiš oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)