POSNE PUSLICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a svi će vam tražiti recept
I u danima Velikog Uskršnjeg posta možete da jedete puslice, bez jaja. Koristite akvafabu i uživajte u desertu.
Potrebno je
- 200 g vrlo sitnog šećera
- 250 ml akvafabe
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilinog šećera
- nekoliko kapi limunovog ekstrakta
- 1 kašičica limunovog soka
Napomena:
Akvafaba je tečnost, odnosno proceđena voda u kojoj su se kuvale mahunarke (grašak, pasulj, sočivo, soja, bob, leblebija i druge). Ako menjate jaja, najbolje da koristite tečnost od leblebija, koja ima neutralan ukus i miris. Možete sami da napravite ili da koristite kupljeno.
Priprema
Rernu zagrejte na 100 do 115 stepeni. Hladnu akvafabu dobro umutute, dok ne počne da se stvara meki sneg, polako dodajte po malo šećera, pa mutite dok se ne otopi. Onda dodajte prstohvat soli, vanilin šećer i limunov sok. Nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Pripremljen sneg sipajte u poslastičarsku kesu pa koristite nastavak koji koristite za puslice. Pleh obložite pek papirom. Špricom istiskujte puslice u pleh, ali ostavite mesta između njih da se rašire. Pecite, tj . sušite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 100 do 115 stepeni, dok ne postanu čvrste spolja, a mekane iznutra. Ohlađene puslice služite, ili čuvajte u hermetički zatvorenoj kutiji. Prijatno!
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)