LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.

lažna krempita
Printscreen/Youtube

Potrebno je

Za podlogu

  • 250 g keksa
  • 7 kašika mleka


Za fil:

  • 700 ml mleka
  • 100 g šlaga sa ukusom vanile
  • 150 g šećera
  • 400 ml slatke pavlake

za posipanje

  • šećer u prahu

Priprema


U jednoj posudi umutite mleko, šećer i šlag. Zasebno, u drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa dve kašike šećera. Dodajte polovinu umućene pavlake u prvu smesu pa umutite. Keks kratko umačite u mleko pa ređajte u kalup. Sipajte fil preko keksa pa dodajte ostatak slatke pavlake. Špatulom smesu ravnomerno rasporedite, pa poređajte još jedan red keksa. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne. Pospite šećerom u prahu, secite i služite. Bon appetit!
 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading