LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.

lažna krempita
Printscreen/Youtube

Potrebno je

Za podlogu

  • 250 g keksa
  • 7 kašika mleka


Za fil:

  • 700 ml mleka
  • 100 g šlaga sa ukusom vanile
  • 150 g šećera
  • 400 ml slatke pavlake

za posipanje

  • šećer u prahu

Priprema


U jednoj posudi umutite mleko, šećer i šlag. Zasebno, u drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa dve kašike šećera. Dodajte polovinu umućene pavlake u prvu smesu pa umutite. Keks kratko umačite u mleko pa ređajte u kalup. Sipajte fil preko keksa pa dodajte ostatak slatke pavlake. Špatulom smesu ravnomerno rasporedite, pa poređajte još jedan red keksa. Ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne. Pospite šećerom u prahu, secite i služite. Bon appetit!
 

 

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading