MENEMEN Sočno jelo iz Sulejmanovog harema koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Turski gurmanski specijalitet najbolje služite za doručak.
Potrebno je
- 4 paradajza srednje veličine
- 2 crvene paprike
- 3 žute paprike
- 1/2 ljute papričice
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica sitne morske soli
- pola kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika sitno isečene sveže nane
- 1 kašika sitno isečenog svežeg peršunovog lišća
- 2 kašike putera
- 1 kašika ulja
Priprema:
Jaja izvadite ranije iz frižidera da budu sobne temperature. Operite paprike, paradajz i ljutu papričicu pa im izvadite seme i iseckajte. Sitno isecite crni i beli luk. Stavite puter i ulje u zagrejan tiganj pa otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte iseckane paprike, posolite pa posle dodajte i luk i propržite. Zatim dodajte beli luk, papričicu, biber i paradajz, ali pazite da ne zagori. Dodajte jaja, posolite, varjačom promešajte pa začinite. Ugasite ringlu, poklopite i ostavite malo da se uhvati korica.
Možda vas zanima:
MENEMEN Turska kajgana oduševila domaćice na mrežama, rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Daće vam energije za ceo dan i držaće vas dugo sitim.
MENEMEN Turska kajgana budi sva čula, po receptu koji se ne zaboravlja, a savršena za doručak
Sočna i slasna, samo dodajte prilog po želji.
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)