6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
1. Malo solite ili preskačete soljenje
Najbolje je da na pola kilograma mesa stavite kašičicu soli.
2. Ne dodajete dovoljno začina
Ako ne dodajete začine, dobićete obično prženo meso slično pljeskavicama. Dodajte nanu, origano, majoran, peršun, bosiljak, i osetićete veliku razliku u ukusu.
3. Preterujete sa jajima
Dodajte jedno ili dva jaja na pola kilograma ili kilogram mesa.
4. Mešate kašikom umesto rukama
Rukama zamesite ćufte, dok se sastojci ne sjedine.
5. Ne koristite ulje kad oblikujete ćufte
Suvim rukama teško ćete da oblikujete ćufte. Malo nauljite ruke pa formirajte loptice.
6. Preskačete prženje
Obavezno propržite ćufte pre kuvanja u sosu, dok ne dobiju braon koricu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)