6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
1. Malo solite ili preskačete soljenje
Najbolje je da na pola kilograma mesa stavite kašičicu soli.
2. Ne dodajete dovoljno začina
Ako ne dodajete začine, dobićete obično prženo meso slično pljeskavicama. Dodajte nanu, origano, majoran, peršun, bosiljak, i osetićete veliku razliku u ukusu.
3. Preterujete sa jajima
Dodajte jedno ili dva jaja na pola kilograma ili kilogram mesa.
4. Mešate kašikom umesto rukama
Rukama zamesite ćufte, dok se sastojci ne sjedine.
5. Ne koristite ulje kad oblikujete ćufte
Suvim rukama teško ćete da oblikujete ćufte. Malo nauljite ruke pa formirajte loptice.
6. Preskačete prženje
Obavezno propržite ćufte pre kuvanja u sosu, dok ne dobiju braon koricu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)