SLANA ŠTRUDLA SA KOBASICAMA BOLJA OD SLATKE Rapsodija ukusa za prave gurmane

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu štrudlu, njenu slanu verziju ćete da obožavate.

slana štrudla
Shutterstock

Potrebno je

Za štrudlu

  • 15 g kvasca
  • 100 ml tople vode
  • 50 ml toplog mleka
  • 2 kašike ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 300 g brašna meko tip 400
  • 100 g margarina

Za punjenje:

  • 8 kobasica zavisi od dužine
  • 3 kašike senfa
  • 150 g kačkavalja
  • 6 kiselih krastavčica zavisi od veličine
  • 2 komada crvenih paprika ispečenih i oguljenih

Uputstvo za pripremu:

Rernu zagrejte na 260 stepeni. Kvasac, vodu, mleko, šećer i  ulje stavite u vanglicu. Zasebno umutite jaje pa odvojite dve kašike. Ostatak dodajte u vanglicu, pa sve promešajte, da se kvasac otopi. Onda dodajte polovinu brašna i soli, pa zamesite testo. Postepeno dodajte ostatak brašna.  Zamešeno testo prerijte providnom folijom, pa pustite da nadođe 30 do 40 minuta. Premesite nadošlo testo pa ga razvucite oklagijom i narendajte 80 g margarina. Testo preklopite dva puta. Ostatak margarina narendajte. Onda ga pustite da nadođe 15 minuta. Ispržite kobasice na malo ulja. Razvucite testo oklagijom, pa poređajte kobasice i premažite sa senfom. Narendajte sitno kačkavalj pa dodajte sečene kisele krastavce i pečene paprike. Zasecite testo sa strana. Krajeve savijte ka unutra, pa trakice preklopite jednu preko druge. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudlu, neka nadolazi 15 minuta. Premažite sa mešavinom ulja, mleka i jajeta. Pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 260 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)

Loading