SLANA ŠTRUDLA SA ŠUNKOM I SIROM Savršenstvo u svakom zalogaju, ovakvu do sada niste jeli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
- 3 jajeta
- 1 dl ulja
- 2 dl mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 200 g sira
- 100-150 g šunke
- 2- 3 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g margarina
- po želji susam - za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u mlekom mleku sa kašičicom šećera, pa ostavite da se aktivira. U jednu posudu stavite brašno, dodajte 2 jajeta, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Zamesite testo, pa ga ostavite na toplom mestu da udvostruči zapreminu. Viljuškom izmrvite sir, pa dodajte kiselu pavlaku i sitno seckanu šunku i sve sjedinite. Premesite naraslo testo na pobrašnjenoj radnoj površini na oblik pravougaonika. Sa veće strane nanesite fil, pa urolajte i podelite nožem na dva jednaka dela. Prebacite štrudle u pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite žumancetom i pospite susamom. Nanesite margarin iseckan na kockice. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)