SLANA ŠTRUDLA SA ŠUNKOM I SIROM Savršenstvo u svakom zalogaju, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

štrudla sa šunkom i sirom
Printscreen

Potrebno je:

  • 1/2 kg brašna
  • 3 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mleka
  • 20 g svežeg kvasca
  • 200 g sira
  • 100-150 g šunke
  • 2- 3 kašike kisele pavlake
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g margarina
  • po želji susam - za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u mlekom mleku sa kašičicom šećera, pa ostavite da se aktivira. U jednu posudu stavite brašno, dodajte 2 jajeta, belance, so, ulje i nadošao kvasac. Zamesite testo, pa ga  ostavite na toplom mestu da udvostruči zapreminu. Viljuškom izmrvite sir, pa dodajte kiselu pavlaku i sitno seckanu šunku i sve sjedinite. Premesite naraslo testo na pobrašnjenoj radnoj površini na oblik pravougaonika. Sa veće strane nanesite fil, pa urolajte i podelite nožem na dva jednaka dela. Prebacite štrudle u pleh obložen pek papirom. Zatim ih premažite žumancetom i pospite susamom. Nanesite margarin iseckan na kockice. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading