ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi nostallgiju na dane detinjstva
Sočna i ukusna, bićete oduševljeni ukusom.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula
Ukusna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
- 500 g lisnatog testa
- 5 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- so
- biber
- margarin ili ulje za premazivanje
- 1 šoljica susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na kockice. Skuvajte ga, ali nemojte da skroz omekša, nek ostane malo tvrd. Iseckajte pečurke, pa ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte luk. Testo razvaljajte,pa po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte u oblik štrudle. Zatim, premažite margarinom i pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji! Bon appetit!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)