POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Pravi obrok za sve gurmane, zaboravićete da nema meso
Fenomenalan i sočan, a posan, za sve prilike.
Potrebno je
- 500 g pakovanje gotovih kora za pitu
- 400 g šampinjona
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- 2 krompira srednje veličine
- 3 kašike ulja
- so
- biber
- suvi začin po ukusu
- peršun
Za premazivanje kora
- 100 ml ulja
- 300 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganju, na zagrejanom ulju, propržite sitno seckan crni luk. Posolite pa dodajte rendani krompir i promešajte. Onda dodajte sitno seckane šampinjone, biber, peršun i suvi biljni začin. Ostavite da se krčka. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Kalup obložite papirom za pečenje. Stavite 2 kore preko tepsije, tako da vire preko ivice tepsije, pa stavite koru složenu u kvadrat. Mešavinom vode i ulja premažite kore. Kašikom nanesite deo fila, preklopite novom korom, premažite premazom, pa filujte. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Preklopite krajevima koji vire van kalupa pa premažite posudom i te poslednje kore odozgo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI BUREK SA KROMPIROM Hrskav i slasan, ješćete ga i kada nije post
Od gotovih kora i sočnog nadeva, ovakav do sada niste jeli.
POSNI BUREK SA SIROM Od gotovih kora, za doručak koji se pamti
Hrskavih kora i sočnog nadeva, sve što vam treba za savršeno jutro.
POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.
POSNI BUREK Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta
Danas kreće Božićni post koji će trajati do 07. januara 2024.godine. Ako i vi spadate u one koji poste, evo predloga za doručak. Ukus je savršen, hrskav i sočan.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)