KROASANI Vazdušasto i mekano pecivo, za pravo zadovoljstvo, a mirišu na ljubav
Mekani i neodoljivi, najbolje ih služite za doručak uz kafu.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 160 g putera
- 125 ml mleka
- 50g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kafene kašičice soli
- 1/2 kocke kvasca
Priprema:
Rastopite šećer i kvasac dok ne dobijete glatku tečnu smesu, dodajte mleko i ostavite sa strane. Pomešajte brašno i so, pa pomoću viljuške izmrvite puter u brašno i potom nastavite da mesite rukom. Dodajte nadošli kvasac i zamesite blago lepljivo testo. Uvijte testo u foliju i ostavite ga u frižideru na 45 minuta. Razvucite testo u oblik pravougaonika, preklopite ga, okrenite i ponovo razvucite. Ponovo ga umotajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru naredna dva sata. Razvucite testo u pravougaonik. Nožem secite trouglove i pravite kroasane. Ređajte ih u pleh postavljen papirom za pečenje i ostavite ih da odmore 45 minuta na sobnoj temperaturi - za to vreme će se udvostručiti. Ugrejte rernu na 230 stepeni, umutite žumance sa malo vode i namažite kroasane, pa ih pecite 10 minuta. Onda smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite još pet minuta, da dobiju zlatnosmeđu boju.
Možda vas zanima:
POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.
KROASANI SA ČOKOLADOM Francuski specijalitet za najbolji doručak, služite uz kafu ili sok od pomorandže
Fenomenalni i preukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)