KROASANI SA ČOKOLADOM Francuski specijalitet za najbolji doručak, služite uz kafu ili sok od pomorandže

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalni i preukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

kroasani sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • 7 g suvog kvasca
  • 45 g šećera
  • prstohvat soli
  • 30 g mleka u prahu
  • 3 dl hladne vode
  • 280 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 veliko jaje

Za dekoraciju:

  • čokoladni preliv
  • malo šećera u prahu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno sa mlekom u prahu i malo soli. Dodajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Sve dobro izmešajte pa ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Zatim ga premesite, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi. Malo istanjite testo, stavite krišku maslaca, preklopite pa razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite maslac. Testo istanjite na pobrašnjenoj radnoj površini na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata. Onda podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki deo pospite rendanom čokoladom i zarolajte. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kroasane, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Premažite kroasane umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prohlađene kroasane prelijte čokoladom. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading