KROASANI SA ČOKOLADOM Francuski specijalitet za najbolji doručak, služite uz kafu ili sok od pomorandže
Fenomenalni i preukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 45 g šećera
- prstohvat soli
- 30 g mleka u prahu
- 3 dl hladne vode
- 280 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 1 veliko jaje
Za dekoraciju:
- čokoladni preliv
- malo šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno sa mlekom u prahu i malo soli. Dodajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Sve dobro izmešajte pa ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Zatim ga premesite, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi. Malo istanjite testo, stavite krišku maslaca, preklopite pa razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite maslac. Testo istanjite na pobrašnjenoj radnoj površini na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata. Onda podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki deo pospite rendanom čokoladom i zarolajte. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kroasane, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Premažite kroasane umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prohlađene kroasane prelijte čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KROASANI ZA SAVRŠENO JUTRO Biće mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Filujte čokoladom ili prilogom po želji.
KROASANI Vazdušasto i mekano pecivo, za pravo zadovoljstvo, a mirišu na ljubav
Mekani i neodoljivi, najbolje ih služite za doručak uz kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)