KROASANI SA ČOKOLADOM Francuski specijalitet za najbolji doručak, služite uz kafu ili sok od pomorandže
Fenomenalni i preukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 7 g suvog kvasca
- 45 g šećera
- prstohvat soli
- 30 g mleka u prahu
- 3 dl hladne vode
- 280 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 1 veliko jaje
Za dekoraciju:
- čokoladni preliv
- malo šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte prosejano brašno sa mlekom u prahu i malo soli. Dodajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Sve dobro izmešajte pa ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Zatim ga premesite, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi. Malo istanjite testo, stavite krišku maslaca, preklopite pa razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite maslac. Testo istanjite na pobrašnjenoj radnoj površini na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata. Onda podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki deo pospite rendanom čokoladom i zarolajte. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte kroasane, ostavljajući dovoljno prostora između njih. Premažite kroasane umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prohlađene kroasane prelijte čokoladom. Bon appetit!
TURSKI GULAŠ Očaravajući delikates kome jedan začin daje poseban šmek, biće vredan da se potrudite
Sočni gulaš sa patlidžanom i bešamelom oduševiće sve gurmane.
KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
ČOKO ORANŽ PUDING Fenomenalni desert koji se smaže za tren oka, a uspeva i početnicima
Kremasti desert za sve prilike, otopićete se od miline.
STAVITE SUNĐER U FRIŽIDER Bićete iznenađeni razlogom, ima višestruku namenu, a ne samo za sudove
Iako sunđer koristite za pranje sudova, on je odličan i za apsorbciju mirisa, zato primenite ovaj korisni trik.
POSNA PROJA Ni malo ne zaostaje za originalom, a držaće vas dugo sitim
Sočna i ukusna, prste da poližete.
Komentari (0)