BATACI U PARADAJZ SOSU Sočni i aromatični, klasik na drugačiji način
Ako volite batake, ove u paradajz sosu ćete da obožavate.

Potrebno je
- 4 pileća bataka sa karabatacima
- so, biber
- 2 kašike putera
- ulje
- 200 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 4 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
- po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
Možda vas zanima:

BATACI U PARADAJZ SOSU Za ručak koji se pamti, nikad sočniji, a meso se lepi za prste
Mekani i ukusni, cela porodica će ih obožavati.


BRAZILSKI BATAČIĆI Kroketi od kuvanog testa sa piletinom za gurmane i one izbirljive
Brazilski batačići su jedan od najpoznatijih specijaliteta. To su kroketi od kuvanog testa koji se pune piletinom i prave se u obliku bataka.

BATACI SA MEDOM Hrskavi i mekani, a meso se lepi za prste, bolje sigurno niste jeli
Služite uz salatu ili prilog po želji.

MIRIN KOLAČ SA BOROVNICAMA Sve se pomeša i peče, a nećete moći da prestanete da jedete
Napravi se lako, a pojede brzo.

ŠAM KOCKE SA ŠLJIVAMA Podsećaju na šampitu, a tope se u ustima, oduševiće i one izbirljive
Mirisan i sočan kolač, za pravo uživanje.

UŽIČKA MUĆKALICA Stari recept kafanskog kuvara za jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Služite toplo, uz lepinju ili pogaču.

PITICE SA PATLIDŽANOM Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

JEDNOSTAVNI TRIKOVI ZA SAVRŠENE PRŽENICE Biće mekane i sočne i neće upiti višak ulja
Korisni trikovi za savršen ukus.
Komentari (0)